arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Het alternatief voor botox: bijengif?

Het alternatief voor botox: bijengif?

“Oké, er is een grens, was mijn eerste gedachte toen ik hoorde over wat bijensteken voor je rimpels kunnen doen, om vervolgens te denken ‘ach, waarom ook eigenlijk niet?’. Als ik namelijk heel eerlijk ben voelt een flits van een laserbehandeling hetzelfde als een bijensteek, dus ik wil wel heus wel bijengif op mijn gezicht smeren.

Het klinkt namelijk ietwat eng, maar het gif van bijen wordt gezien als nieuw wondermiddel op het gebied van anti-aging. Wetenschappers hebben namelijk ontdekt dat bijengif het collageen stimuleert, voor verbetering van de elasticiteit van de huid zorgt en ook niet geheel onbelangrijk: het zorgt ervoor dat je huid beter beschermd is tegen beschadiging door de zon.

Alternatief voor botox

Kate Middleton dankt haar glanzende huid aan de crème met bijengif

Vooral bij het Engelse Koningshuis is het bijengif populair. Zo gaat het gerucht dat Kate Middleton haar glanzende gezicht op haar huwelijksdag met prins William heeft te danken aan de beautybehandeling met bijengif. Maar niet alleen het Britse Koningshuis is fan van het bijengif, ook celebs Danii Minoque en Victoria Beckham (die smeert ook alles op haar gezicht?!) schijnen niet zonder het gif van de bijen te kunnen. Tot voor kort waren de gezichtsproducten met bijengif alleen te verkrijgen bij de schoonheidsspecialist, maar nu kun je ‘bee venom’ ook gewoon online bestellen.

Bee venom is ontwikkeld door de Koreaanse wetenschapper Dr Sang Mi Han in opdracht van het Nieuw-Zeelandse huidverzorgingsinstituut Manuka Doctor. Het bedrijf beweert dat de producten met bijengif gezien kunnen worden als de trend voor 2013 en het beste alternatief is voor botox in een potje.

Er zijn lotions, serums en crèmes en ze geven allemaal dezelfde ‘zachte tinteling’ aan de huid en geeft het lichaam een signaal alsof het gestoken is door een bij. Het gif zorgt voor extra doorbloeding, waardoor je een gezonde blos krijgt en ‘bee venom’ zorgt ook voor een liftende werking.

Ben jij enthousiast geworden over deze tintelende bijenproducten? Je kunt via de website van Manuka Doctor al een gezichtsreiniger kopen vanaf 18 pond, een serum kost je 20 pond en wil je helemaal los met bijengif, dan is er een heel bijenpakket te koop voor 60 pond.

Mishandeling van de bijen?

O ja, nog wel even een waarschuwing: zodra er dieren gebruikt worden voor de strijd tegen rimpels staan de dierenactivisten op hun achterste benen. Het bedrijf heeft dan ook speciaal een YouTube video gemaakt om te laten zien dat de bijen niet mishandeld worden om hun gif te verkrijgen. Het gif wordt namelijk verkregen door de bijen te voorzien van (zwakke) elektrische stroomstootjes. Volgens Manuka Doctor sterven de bijen niet door dit proces en blijven ze ‘redelijk’ ongedeerd. Hmmm, ik hou het voorlopig gewoon bij mijn normale anti-rimpelcrème.

Furrow op Instagram