arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
haaruitval-bij-vrouwen-1

Haaruitval bij vrouwen

Haaruitval is niet alleen weggelegd voor mannen. Ook vrouwen kunnen ermee te maken krijgen. Op zich zijn een paar losse haren (lees: op de bank, op je zwarte jas of in het doucheputje) nog geen reden om je gelijk zorgen te maken, aangezien haaruitval iets is waar we allemaal weleens mee te maken krijgen. Vooral in het najaar heb je er eerder last van en meestal wordt het na een aantal weken vanzelf minder. Maar wat nu als je werkelijk overal losse haren vindt, is er dan niks aan te doen?

Haarverlies in de herfst

Hoe je je voelt is ongemerkt van invloed op je lichaam. Dit zie je in de zomer en vooral in de herfst terug in de haargroei. In de zomer ben je vaak meer ontspannen dan in de herfst en winter. De zon op je huid (en haar!) zorgt letterlijk voor een boost. Het zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit, wat weer resulteert in een glanzende bos haar. In de herfst wordt het kouder, wordt onze weerstand wat lager en ook dat heeft effect op hoe we ons voelen en hiermee ook op ons haar. Het groeit minder hard en valt eerder uit, wat zorgt voor meer haarverlies in de herfst.

haaruitval-bij-vrouwen-2

Haarverlies wanneer doe je er wat aan?

Als je haarverlies één tot twee maanden aanhoudt, is er nog niet zoveel aan de hand. Vaak heeft het te maken met stress of zijn hormonen de achterliggende oorzaak. Zo heb je bijvoorbeeld na een zwangerschap of in de overgang vaak ook meer last van haaruitval. En in die situaties kan het zelfs zo zijn dat je een stuk langer dan één à twee maanden overal losse haren vindt.

Maar ben je niet net bevallen of in de overgang en verlies je ook echt veel haar, dan is het misschien toch verstandig om te kijken of er iets is wat je kan doen.

Haaruitval bij vrouwen

En natuurlijk komt ook bij haaruitval een gezonde levensstijl om de hoek kijken. Saai, maar waar: het is belangrijk dat je altijd goed en gezond eet. Noten, vette vis en verse groenten kunnen dan ook niet ontbreken. Als je gezond eet krijg je in principe alle vitamines binnen die je nodig hebt. Vind je het toch fijn om extra vitamines te slikken dan kun je bij haaruitval kiezen voor supplementen die vitamine B bevatten. Met name vitamine B12, B5 en B8 (biotine) zijn van belang voor een mooie haardos.

haaruitval-bij-vrouwen-4

En dan kun je er nog voor zorgen dat je hoofdhuid gezond blijft. Dit betekent dat je je haar niet te heet moet wassen, het niet te vaak te verven (maximaal één keer in de 6 tot 8 weken) en te kiezen voor een goede borstel die je hoofdhuid niet irriteert. Helpt dit allemaal niet en blijf je je zorgen maken, dan is een bezoek aan de huisarts misschien toch een goed idee.

Furrow op Instagram