arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
groene-thee-gezond-2

Groene thee gezond

Groene thee

Van alle theesoorten is groene thee toch wel het meest gezond en niet voor niets de meest gekozen thee uit de welbekende theedoos. De bekendste en belangrijkste werking van deze thee zit hem trouwens in de hoeveelheid antioxidanten. Deze beschermen onze huid dagelijks tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals de zon, uitlaatgassen en andere vormen van luchtvervuiling. 

Groene thee bomvol antioxidanten

Jouw huid staat dagelijks bloot aan luchtvervuiling en uv-straling. Zelfs als je de hele dag binnen zou zitten, kun je dit niet voorkomen. Wat je wel kan doen, is zorgen dat je huid beter beschermd is tegen al dit ‘geweld’. Antioxidanten zijn het toverwoord. Ze maken deze schadelijke invloeden ongedaan door de strijd aan te gaan met vrije radicalen, waardoor je huid beter beschermd is en voorkomen op deze manier ook huidveroudering.

groene-thee-gezond-4

Groene thee tegen rimpels

In groene thee vind je bijvoorbeeld het antioxidant polyphenol. Dit antioxidant is voornamelijk goed tegen huidbeschadiging door de zon. Behalve voor het verstevigen en beschermen van je huid, zorgt hij er tegelijkertijd voor dat de hoeveelheid elastine in je huid toeneemt.

Dagelijks een aantal koppen groene thee drinken heeft overigens al resultaat voor je huid. Belangrijk is wel de kwaliteit van de thee en ook de concentratie speelt een belangrijke rol. Tijdens het verwerkingsproces in je lichaam gaat er namelijk ook een hoop verloren. Let er vooral op dat het gaat om echte groene thee en geen aroma. Dit staat meestal vermeld op de verpakking.

groene-thee-gezond-3

Groene thee in huidverzorging

Maar met groene thee drinken alleen, ben je er nog niet. Je vindt groene thee bijvoorbeeld ook veel terug in gezichtscrèmes. Ook hiervoor geldt trouwens dat de concentratie groene thee-extract hoog genoeg moet zijn om daadwerkelijk effect op je huid te kunnen hebben. Een percentage van 2% is overigens al meer dan genoeg.

Groenethee-extract zorgt ervoor dat het product er wat gelig eruit gaat zien. Wil je zeker weten dat jouw gezichtscrème voldoende concentratie groenethee-extract bevat? Behalve door het controleren van de ingrediëntenlijst (met percentage!) kun je dus ook door simpelweg te kijken naar de kleur van je gezichtscrème zien of er genoeg groene thee in het product zit. Pas dan weet je zeker dat je crème ook doet wat hij belooft.

Furrow op Instagram