arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Gezonde huidverjongende snacks tijdens oud en nieuw

Huidverjongende snacks tijdens oud & nieuw

Oud en nieuw is eigenlijk niet compleet zonder oliebollen, maar als je die per se wilt vermijden, dan zijn dit gezonde, en huidverjongende snacks tijdens oud en nieuw.

Gevulde eitjes

Tussen alle healthy snacks zou je hem bijna over het hoofd zien, maar het ouderwetse gevulde eitje is de perfecte huidverjongende snack tijdens oud & nieuw.

Eiwitten (redelijk voorspelbaar), maar ook vitamine B2, B12, D, E, ijzer, foliumzuur, choline, zwavel en zink maken een ei zo gezond. En vooral de combinatie vitamine B12 en D draagt bij aan een stevige huid, sterke nagels en gezond haar.
Bovendien bevatten eieren antioxidanten die de ouderdomsgebonden oogziekte staar kunnen tegengaan.

Stamppot is ook weer zo wat met oud & nieuw, maar met zoete aardappelchips maak je zeker de blits.

Popcorn

Als je de suiker en/of het zout wegdenkt, is popcorn niks meer en niks minder dan gepofte maïs. En dat graan heeft een aantal goede eigenschappen voor je huid. Het bevat flink veel vezels die je darmen gezond houden en daarnaast zitten er in maïs veel polyfenolen. Deze antioxidanten werken ontstekingsremmend en zorgen ervoor dat vetachtige stoffen (LDL-cholesterol) zich niet in je bloedvaten nestelen.

Geen reden tot paniek, maar wel iets om rekening mee te houden: maïs heeft wel een hoge glycemische index, wat ervoor zorgt dat de suikers relatief snel in je bloed worden opgenomen.

Zoete aardappelchips

Dankzij de zoete aardappel kun je tegenwoordig gewoon weer piepers eten. Stamppot is ook weer zo wat met oud & nieuw, maar met zoete aardappelchips maak je zeker de blits.

Behalve het woord ‘aardappel’ heeft de zoete aardappel eigenlijk niets gemeen met een aardappel. Officieel is de zoete aardappel zelfs een groente. Antioxidanten (zelfs meer dan aardbeien), vitamine A, C en vezels maken zoete aardappelchips de ideale huidverjongende snack op oudejaarsavond.

Radijsjes

Saai, maar deze kleine, rode bollen zijn een stuk beter voor je huid dan oliebollen. Het feit dat je ze gewoon rauw kunt eten en ze dus om weinig voorbereiding vragen, is één van de redenen dat radijsjes perfecte snacks zijn voor je huid. Verder kun je trouwens ook hydraterend, exfoliërend en verzadigend als reden opvoeren.

Behalve aan heel veel vitaminen en mineralen zijn radijsjes ook rijk aan phytochemicaliën. Deze actieve, plantaardige nutriënten zijn in staat vrije radicalen te neutraliseren en dragen op deze manier bij aan het voorkomen van huidbeschadiging.
Verder hebben ze een antibacteriële en ontstekingsremmende werking. Atijd handig als je vaak last hebt van een onzuivere huid.

Furrow op Instagram