arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
fitness-afvallen-mooi-oud-worden-2

Fitness: gezond afvallen én mooi oud worden

Squats, lunges en deadlifts en het liefst ook nog eens met zo veel mogelijk gewicht. Je wordt waarschijnlijk al moe van de gedachte van het tillen van al die zware dingen (lees: fitness), maar het geheim van een eeuwige jeugd is ook in de sportschool te vinden.

Behalve rimpels, brengt het ouder worden namelijk nog meer nadelen met zich mee: minder energie, heb je veel vaker last van ouderdomskwaaltjes en krijg je steeds meer te maken pijntjes (lees: lage rugpijn en een stijve nek). En net zoals het vanzelfsprekend is om elke ochtend je gezicht te reinigen en een dagcrème te gebruiken, zo moet het ook zijn om naar de sportschool te gaan.

Wil je afvallen én mooi oud worden dan zit er namelijk niks anders op dan minimaal twee keer per week aan fitness te doen. Vergeet dan wel de loopband of crosstrainer en meng je voortaan (in je leukste sportoutfit natuurlijk!) tussen alle bodybuilders.

fitness-afvallen-mooi-oud-worden

Fitness: gezond afvallen én mooi oud worden

Fitnessapparaten, gewichten, halters, slam balls en ook de gevreesde kettle bells zorgen voor hetzelfde gezonde effect op je hart en longen als bijvoorbeeld hardlopen, maar met krachttraining verbeter je ook nog eens je kracht, je lichaam en je metabolisme. Zelfs je genen zijn gebaat bij fitness.

Zoals alles in ons lichaam verouderen namelijk ook onze genen. Door regelmatig met gewichten te trainen word je niet alleen sterker, maar het heeft ook een positieve invloed op je genen en maakt ze zelfs jonger. Gevolg: afname van ontstekingen én pijn.

Daarnaast verhoogt sporten ook nog eens de bot-mineraaldichtheid. Krachttraining zorgt namelijk ook voor botgroei. Dit is vooral erg belangrijk als je lijdt aan osteoporose.

Mocht je nog steeds de puf niet hebben om naar de sportschool te gaan, realiseer je dan dat je door fitness op een gezonde manier afvalt én een mooie huid krijgt. Door te sporten is je lichaam namelijk beter in staat om alle suikers te verwerken. Dat betekent dat je zonder schuldgevoel kunt genieten van een gezonde chocoladetaart, maar je zo ook het jeugdige hormoonniveau van je huid op peil houdt.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram