arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Eiwitmasker tegen rimpels

Eiwitten zijn sowieso goed als je van je rimpels in je gezicht af wil komen. Je kan ze natuurlijk gewoon een gekookt eitje eten of eiwitten drinken in de vorm van een eiwitshake, maar je kan ze ook op je gezicht smeren.

Vind je het een vies idee om ei op je gezicht te smeren? Ik eerlijk gezegd ook, maar een eiwitmasker staat er om bekend wonderen te doen voor de rimpels onder je ogen. En om van mijn rimpels af te komen, doe ik best veel…

Rimpels onder je ogen

Eiwitmasker tegen rimpels

Bij een eiwitmasker gaat het er om dat je een rauw ei gebruikt. Je moet dus niet aan de slag gaan met het eiwit van gekookt ei. Een eiwitmasker is echt snel gemaakt, want het enige dat je hoeft te doen is het eiwit te scheiden van het eigeel. En eiwitmakser is ook supergoedkoop. Een ei kost nog geen 10 eurocent. Ik ga er voor. Ik breek een rauw ei open en zorg dat het eiwit gescheiden wordt van de dooier.

Eiwit scheiden van eigeel

Eiwitmasker tegen rimpels

Eiwit is niet spierwit, eiwit is een beetje witgeel van kleur. Ik blijf het nog steeds een beetje een vieze gedachte vinden om dit eiwit op mijn gezicht te smeren en bak er liever een omeletje van, maar alles om van die rimpels af te komen.

Eiwitmasker

Eiwitmasker tegen rimpels

Ik smeer de eiwitten vooral rondom mijn ogen, omdat het bekend is dat de eiwitten vooral daar de rimpels kunnen verminderen. Ik laat het eiwitmasker 15 minuten intrekken. Al na 1 minuut droogt het eiwit op en voel ik de huid rondom mijn ogen strak trekken. Zolang ik het masker op heb, worden de rimpels onder mijn ogen inderdaad minder. Het eiwit trekt mijn huid glad en laat de rimpels inderdaad verdwijnen, doordat het hard opdroogt.

Minder rimpels na eiwitmasker

Eiwitmasker tegen rimpels

Na 15 minuten ben ik blij dat ik de eiwitten van mijn gezicht mag halen. Ik maak mijn gezicht schoon met water. Na het masker voelt de huid rondom mijn ogen superzacht aan. Echt een stuk zachter dan voor het masker. Mijn rimpels zijn voor 5 minuten verdwenen. Zolang je niet lacht, is er geen rimpel te zien. Maar na de eerste eerste lachstuip schieten de fijne lijntjes er zo weer in en zitten er nog net zoveel rimpels als voor het eiwitmasker.

Het eiwitmasker is best grappig om een keer te proberen, maar als je van je rimpels af wil komen, is het niet geschikt. Als je op zoek bent naar een quick-fix voor je rimpels, bijvoorbeeld als je op de foto moet, dan zou ik toch eerder kiezen voor een koude plens water in mijn gezicht.

Furrow op Instagram