arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Donkere kringen: in de winter lijk je 5 jaar ouder

Donkere kringen onder je ogen

Donkere kringen onder je ogen

Gelukkig hebben we de kortste dag van het jaar inmiddels gehad en gaan we langzaam weer richting de zomer (ik bekijk het van de positieve kant), want uit onderzoek van AMA Laboratories in New York blijkt dat je in de winter maar liefst 5 jaar ouder lijkt. Oeps.

Oké, 4 jaar en 8 maanden jaar ouder om precies te zijn, maar laat de zomer snel beginnen, want ongunstig is het wel. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat tijdens de wintermaanden de kringen onder je ogen donkerder zijn dan in de zomer. En als iets je er slecht doet uitzien, dan zijn het donkere kringen wel. Een gebrek aan zonlicht en het feit dat je huid tijdens de wintermaanden een stuk bleker is dan in zomer, zorgen ervoor dat je kringen in de winter een stuk beter te zien zijn. Vooral een gebrek aan vitamine D en vitamine K zijn de boosdoeners voor je donkere kringen en wallen. Een tekort aan vitamine D kan je het gevoel geven dat je minder lekker in je vel zit en minder energie hebt. Hierdoor lijkt je ook meteen een paar jaar ouder.

Rauwe aardappel tegen donkere kringen onder je ogen

En die donkere kringen zijn maar moeilijk weg te smeren. Als je echt van de donkere kringen onder je ogen af wil komen, zul je drastische maatregelen moeten nemen en naar de fillers moeten grijpen. Wil je niet zo rigoureus te werk gaan dan zijn er ook een paar dingen die je kan doen om je kringen en wallen te verminderen.

Tips tegen donkere kringen onder je ogen:

  • Doe een powernap: met een powernap van 15-20 minuten kan je je lichaam laten denken dat het geslapen heeft.
  • Gebruik een ijsklontje om gezwollen wallen tegen te gaan. Doe de ijsklontjes wel in een doekje (anders plakken ze aan je wallen vast). Door de kou krimpen je bloedvaten en zijn je donkere kringen en wallen minder zichtbaar.
  • Gebruik een oogcrème met vitamine K of retinol.
  • De celebs gebruiken hydrochinoncrème om van hun donkere wallen af te komen. In Nederland is deze huidblekende crème alleen op doktersrecept verkrijgbaar en dus moet je grijpen naar plakjes rauwe aardappel. Rauwe aardappels hebben ongeveer hetzelfde effect.
  • Eet minder zout, want zout zorgt ervoor dat je vocht vasthoudt en dit kan voor extra opgezwollen ogen zorgen.
  • En als laatste: zorg voor een goede primer, concealer en foundation om je wallen te camoufleren.

Maar dit alles geeft mij dus een goed excuus om wat vaker met vakantie te gaan en de zon op te zoeken. Alhoewel; de zon is weer zo slecht voor je rimpels…

 

Furrow op Instagram