arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

De anti-aging vakantie: 10 jaar jonger in een week

Anti-aging vakantie

Zon, zee en strand zijn normaal gesproken geen goede combinatie voor je rimpels, maar minimaal twee weken per jaar zie ik volledig af van mijn rimpelregime en geniet ik volop van de zon tijdens mijn (welverdiende) vakantie. Lag ik vroeger uren te bakken in de olie, nu word ik stiekem toch een beetje nerveus van wat de zon met mijn huid doet. Huidbeschadiging door de zon is namelijk één van de belangrijkste oorzaken van (nieuwe) rimpels.

Hoe blij denk je dat ik word van een anti-aging vakantie? De speciale anti-aging vakantie vindt plaats in Oostenrijk bij het Medsich Centrum Viva Mayr Clinic en is natuurlijk allang bekend bij de celebs. De anti-aging vakantie belooft minder rimpels, een glanzende huid en omdat je helemaal tot rust kunt komen, zie je er na deze anti-aging vakantie gegarandeerd 10 jaar jonger uit. 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet echt meteen vakantiekriebels krijg, want tijdens deze antirimpelvakantie draait het voornamelijk om diëten. Op de menukaart staat dan ook alleen maar gezond eten, zoals speltbrood en groentensoep.

Helaas hebben gezond eten en rimpels alles met elkaar te maken en de artsen van deze kliniek beweren dan ook dat het spartaanse dieet dat bij deze anti-aging vakantie hoort, je niet alleen doet afvallen, maar er ook voor zorgt dat je minder rimpels krijgt. De theorie is eenvoudig: gedurende deze vakantie eet je in ieder geval geen suiker. Na zon, is suiker toch wel de grootste rimpelveroorzaker, want teveel suikers kunnen zich na verloop van tijd gaan hechten aan het collageen in onze huid. Collageen houdt de huid elastisch en jeugdig, maar als er teveel suiker-moleculen aan het collageen gehecht zijn, kan het je huid juist grauw doen lijken en je rimpels worden er ook zichtbaarder door.

Uit recent onderzoek blijkt ook weer dat er een direct verband bestaat tussen de hoeveelheid suiker die je eet en hoe oud je lijkt. Tijdens deze anti-aging vakantie zit een heerlijke cocktail aan het eind van de dag er ook niet in, want ook in een cocktail zit suiker (lees: nieuwe rimpels).

Speltbrood en groentesoep en er wordt je tijdens deze anti-aging vakantie ook geleerd hoe je dat moet eten. Elk stukje voedsel moet namelijk minimaal 40 keer gekauwd worden. De artsen zijn van mening dat als we ons voedsel niet goed kauwen, ons lichaam moeite heeft om de voedingsstoffen goed te absorberen. En alsof het vakantiegevoel al niet ver genoeg te zoeken is, moet je tijdens deze reis ook een aantal dagen volledig vasten. Vasten is volgens de experts de sleutel tot een jeugdige uitstraling en minder fijne lijntjes en rimpels. Combineer deze gezonde levensstijl met de vitamine D van de zon en de antirimpelvakantie is compleet.

Ik vraag me alleen af, of ik niet heel ongelukkig en gefrustreerd terugkom van deze reis (en dus met meer rimpels). Ik ga me dus maar gewoon verheugen op de twee weken Franse camping die gepland staat voor de zomervakantie.

Zie jij het zitten om op een anti-aging vakantie te gaan?

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram