arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
coca-cola-life-3

Coca-Cola Life

Life, een groen blikje én stevia: met Coca-Cola life het lijkt bijna alsof het drinken van Coca-Cola nog eens gezond gaat worden. Personal trainer Guy van der Reijden: “Je kunt het natuurlijk niet vergelijken met een spinaziesmoothie, maar het blijft een stap in de goede richting.”

Coca-Cola life is gezoet met stevia-extract en bevat hierdoor 33% minder suikers en 33% minder calorieën dan Coca-Cola. “Slechts één derde van de suikers is vervangen door stevia. Laat je dus niet misleiden, want Coca-Cola life bevat nog steeds 10 gram suiker per glas, in plaats van de normale 15 gram.”

Groen is populair en steeds meer merken kiezen deze kleur voor hun verpakking. “Groen staat voor gezond en Coca-Cola maakt hier slim gebruik van. En hetzelfde geldt trouwens voor Pepsi Next.”

Stevia

Stevia bevat geen calorieën, maar is in tegenstelling tot aspartaam wel een ‘natuurlijke zoetstof’. “Stevia is tweehonderd keer zoeter dan suiker, maar het grote nadeel is dat het moeilijk is om mee te werken. Je hebt namelijk al snel kans dat het bitter wordt. En ondanks dat het natuurlijk is, gaat er wel een chemisch proces aan vooraf om de steviolglycose uit de bladeren van de honingplant te halen.”

Daarnaast kun je stevia ook niet helemaal vergelijken met suiker of zoetstof. “Je proeft het al als je stevia gebruikt in je koffie. Het geeft wel een zoete smaak, maar toch is het totaal anders.” Dat is waarschijnlijk ook de reden dat Coca-Cola al jaren bezig met de ontwikkeling van Coca-Cola life. “Het blijft lastig om dezelfde smaak met stevia te behouden en dat is waarschijnlijk ook de reden dat ze maar één derde van de suikers hebben kunnen vervangen.”

coca-cola-life-2

Coca-Cola life

Wil je echt gezond bezig zijn, dan kies je natuurlijk niet voor Coca-Cola life. “Drink geen calorieën, maar ik geef toe: op een gegeven moment komt het water en groene thee je ook de neus uit. Aan het eind van de middag kan je dan heus wel een een blikje cola light drinken. Zo erg is dat niet. Kies alleen wel voor Coca-Cola Light of Zero en vermijd frisdranken met suiker.”

“Ondanks dat het nog niet wetenschappelijk is aangetoond dat zoetstoffen slecht voor je zijn, is het natuurlijk het beste om helemaal geen frisdrank te drinken. Ook bij de variant met het ‘gezonde’ stevia krijg je hoe dan ook E-nummers en kleurstoffen binnen.”

PS Meer afvaltips? Volg @GuyvdReijden op Instagram voor dagelijkse inspiratie en motivatie.

Furrow op Instagram