arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Citroen goed voor je huid

Citroen goed voor je huid

Zodra ik wakker wordt, drink ik altijd een heel groot glas lauwwarm water met citroen. Water is namelijk essentieel als je ’s ochtends wakker wordt en daarbij is citroen goed voor je huid. Twee vliegen in één klap dus en dan moet je dag nog beginnen.

Voordat je gaat ontbijten is het echt heel belangrijk om eerst een groot glas water te drinken. Je hebt in de ochtend behoefte aan vocht aangezien je tijdens de nacht waarschijnlijk niets gedronken hebt.

Je bent trouwens echt uitgedroogd, want behalve dat je in de nacht niets drinkt, verlies je ook nog eens een halve liter vocht tijdens je slaap.

Water is wat mij betreft in de ochtend dus de eerste levensbehoefte (al snel gevolgd door koffie hoor!), maar als je de dag echt goed wil starten en gelijk aan een mooie huid wilt werken, staat vanaf nu elke ochtend citroen op het menu.

Water met citroen

Waarschijnlijk heb je er ooit wel eens iets over gelezen dat het drinken van een glas water met citroen zorgt dat je snel afvalt. Op zich is het geen wondermiddel maar citroen zorgt wel degelijk voor een stimulans van je vetbranding, spijsvertering en het houdt je suikerspiegel in balans. Dit zorgt er dus voor dat je de hele dag minder honger hebt. Ga nou niet gelijk de hele dag door citroensap drinken, want dan doe je je maag geen plezier. 2 à 3 glazen water met citroen per dag kan je lichaam prima aan.

Citroen goed voor je huid

Behalve dat citroensap in je water gezond is, zorgt het ook voor een mooie huid. Zo zit citroen bomvol vitamine C, wat voorkomt dat het collageen in je huid wordt afgebroken (lees: stevige huid).

Ik kies het liefst voor verse citroen om het citroensap uit te halen (en niet voor citroensap uit zo’n groen voorverpakt flesje), want het geheim tegen rimpels, zit hem namelijk in de schil van een citroen. In de schil zitten namelijk belangrijke oliën die een zuiverende en helende werking op de huid hebben.

De schil van een citroen is een perfect masker als je last hebt van bijvoorbeeld een vette huid. Een citroenmasker sluit namelijk je poriën af, werkt ontsmettend en bevat net als het sap van een citroen veel vitamine C.

Wat heb je nodig voor dit citroenmasker?

  • – 1 citroen of limoen schil (biologisch)
  • – 1 eetlepel water

Wat moet je doen om een citroenmasker te maken?

  • – Gebruik een mixer, magimix of blender. Doe de schil en het water in de magimax (bij mij het geval).
  • – Mix alles tot je een soort puree hebt.
  • – Smeer de puree op je gezicht en laat het masker ongeveer 5 minuten zitten.
  • – Spoel af met lauw water.
  • – Dep je huid droog, niet droog wrijven.

Ook nog een tip is om wat druppels citroensap toe te voegen aan je dagcrème. Natuurlijk niet gelijk de hele citroen in je potje La Prairie gooien, maar haal neem wat dagcrème in de palm van je hand en voeg daar een druppel citroensap aan toe. Supergoed voor je huid.

Furrow op Instagram