arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Blondes have more fun, maar ook meer rimpels

Blondes have more fun, maar ook meer rimpels

Je kunt je afvragen of je als blondine  ‘meer fun‘ hebt, aangezien je met dit type haarkleur beduidend meer rimpels hebt dan bijvoorbeeld een brunette of iemand met zwart haar. Je kunt opgelucht ademhalen als je een nepblondine bent, want het geldt niet als je je haar blond geverfd hebt. Het is namelijk zo dat het aantal rimpels gekoppeld zit aan je huidskleur. De meeste blondines hebben namelijk van nature ook een (lelie)blanke huid.

En laat nou die lelieblanke huid juist voor meer rimpels zorgen. Brunettes hebben vaak een donkere teint die van nature meer melanine bevat. Melanine is het pigment dat de huid kleur geeft. Hoe meer melanine, hoe beter je huid automatisch beschermd is tegen de zon. Je kunt melanine daarom ook wel zien als een natuurlijke zonnebrandcrème. En zoals iedereen inmiddels weet is de grootste rimpelveroorzaker de zon.

Blondes have more fun

Hoe donkerder de huid, hoe minder rimpels. Er wordt weleens gekscherend geroepen ‘black don’t crack’, maar het is toch echt zo dat de meeste mensen met een donkere huid op veel latere leeftijd pas rimpels krijgen. Zo krijgen de meeste Afrikaanse en Aziatische vrouwen de eerste echte rimpels pas vanaf een leeftijd van 50 jaar, terwijl bij de meeste Europese vrouwen de eerste rimpel al vanaf hun 30ste opduikt.

Mogen blondines meer rimpels hebben, bij brunettes speelt de zwaartekracht een grote rol. Het is namelijk zo dat bij brunettes sneller hamsterwangen ontstaan. Ouderdom hangt ook samen met de structuur van je botten en de sterkte van je spieren. Een stevigere huid is namelijk ook zwaarder. Niet elke spier is in staat dit gewicht te kunnen tillen. Een hamsterwang is het gevolg.

Blondines mogen dan meer rimpels hebben, er zijn voor mensen met een lelieblanke huid wel meer mogelijkheden om rimpels te bestrijden. Zo zijn de meeste chemische peelings niet geschikt voor een getinte of donkere huid en ook voor de microdermabrasie-behandeling geldt dat er meer resultaat is als je een lichte huid hebt.

En je hoeft je met een donkere huid dus geen zorgen te maken om fijne lijntjes en rimpels, pigmentvlekjes liggen wel sneller op de loer. Zowel voor blondines, brunettes en zelfs voor een donkere huidskleur geldt wel nog steeds dat de meeste rimpels worden veroorzaakt door de zon. Minimaal factor 30 dus.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram