arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
anti-aging

Anti-aging

Waarom zijn we eigenlijk zo geobsedeerd door anti-aging en de manier waarop we anti-agen? Iedereen krijgt rimpels en ze zijn horen bij het proces van ouder worden, toch? Filmster Jamie Lee Curtis stoort zich dan ook mateloos aan het feit dat aan het woord ‘aging’ tegenwoordig altijd ‘anti’ wordt toegevoegd. Ze weigert mee te doen aan de trend van botox en fillers en omart juist het feit dat ze ouder wordt.

“Vrouwen van mijn leeftijd zijn allemaal ontevreden over hoe ze eruit zien. Dat is toch niet gezond? We worden allemaal ouder en als je een vrouw bent, kom je hoe dan ook in de overgang. We moeten juist blij zijn dat we het allemaal mogen meemaken. Ik ben geschokt door het feit dat als we over ouder worden praten, dat we altijd het woord ‘anti’ gebruiken.”

Anti-aging

Volgens Jamie moeten we ons met belangrijke zaken bezighouden dan met anti-aging. “Veroudering is zo natuurlijk als zachtheid van een baby en geur. Veroudering is de menselijke evolutie in zijn pure vorm. Er zijn 3 dingen die iedereen meemaakt: de dood, belastingen en veroudering… We houden ons vast aan stomme dingen, we staren naar bewerkte foto’s en vragen ons af waarom wij er niet zo uitzien. Dat is toch stom? Laten we terug gaan naar de oorsprong en vieren dat we ouder worden. Een verjaardag moet leuk zijn, hoe oud je ook wordt”.

Lang leve de antirimpelverjaardag!

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram