arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Anti-aging: bier

Anti-aging bier

Anti-aging: bier

Dat rode wijn goed is tegen rimpels is inmiddels bekend, maar onderschat ook de kracht van bier niet. Mits je je niet helemaal klem zuipt hoort bier zeker thuis in de zoektocht naar de eeuwige jeugd. Bier heeft een slecht imago en wordt vaak geassocieerd met dronken voetbalsupporters. Maar als je het met mate drinkt, is bier bijna net zo goed voor je rimpels als rode wijn.

Een biertje zit namelijk bomvol silicium (niet te verwarren met de beroemde siliconen) dat het collageen en elastine in de huid beschermt. Het mineraal silicium voorkomt dat de celwand stugger wordt en zo nieuwe rimpels in de huid kunnen ontstaan.

Ondanks dat bijna niemand ooit van silicium heeft gehoord, zijn er heel veel mensen die er een tekort aan hebben. Zodra je niet genoeg van silicium hebt, is je huid minder stevig, breken je nagels sneller af en krijg je meer rimpels (oeps). En om het allemaal nog fraaier te maken: naarmate je ouder wordt, daalt automatisch je siliciumgehalte.

Anti-aging bier-2

Anti-aging: bier

Het meeste bier bevat tussen de 6 en 57 milligram silicium per liter en bier met veel gerstemout of hop scoren vanzelfsprekend het hoogst. En naast silicium zit bier ook bomvol is B-vitamines, vooral riboflavine (B2), niacine (B3), pyroxidine (B6), foliumzuur (B9) en cobalamine (B12). Vitamine B zorgt ervoor dat je huid sneller vernieuwt, houdt de huid soepel en zorgt ervoor dat je minder snel last hebt van een droge en geïrriteerde huid.

Gooi nou niet meteen een heel krat bier achterover, want te veel alcohol droogt uiteindelijk je huid uit (lees: fijne lijntjes en rimpels). Alcoholvrij bier bevat alle vitamines en ook silicium, maar behalve dat je niet met de alcoholvrije versie gezien wilt worden, is het de alcohol die uiteindelijk ook een anti-agende werking heeft. Zo blijkt uit diverse onderzoeken dat kleine beetjes alcohol bijvoorbeeld ook goed zou zijn om de ontwikkeling van alzheimer te voorkomen. Proost!

Wie geen zin heeft in bier: silicium is ook terug te vinden in bananen en bruine rijst. Maar ja, wie gaat er vandaag in godsnaam een banaan bij een kraampje bestellen?

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram