arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
alternatief-voor-water-1

Alternatief voor water

Iedereen weet dat water goed voor je is. Je lichaam kan niet zonder en het advies is dan ook om minimaal 1,5 liter water per dag te drinken. Maar soms is al dat water drinken gewoon heel erg saai. Heb je trek in iets anders, dan zijn dit de (gezonde) mogelijkheden:

Gazpacho

Als je dorst hebt, zul je als alternatief voor water waarschijnlijk niet zo snel aan soep denken, maar gazpacho kan op een zomerse dag behalve dorstlessend, ook heel verkoelend zijn. Deze koude tomaten-groentesoep zit bomvol vitamines en mineralen en als je hem op de juiste manier maakt, bevat hij ook nog weinig calorieën. Een simpele gazpacho bereid je door tomaten, rode paprika, ui, komkommer, knoflook en wat tomatenpuree te mixen in de blender.

alternatief-voor-water-7

Vind je een gazpacho nog te veel werk, maar heb je wel trek in iets hartigs dan kan je een klein beetje zout aan je water toevoegen. Zout water lijkt in eerste instantie misschien ongezond, maar als je er geen liters per dag van drinkt is het juist goed voor je lichaam én vermindert het je hongergevoel. Gebruik het liefst geen keukenzout, maar kies voor een variant zoals bijvoorbeeld Keltisch zeezout.

alternatief-voor-water-4

Water met een smaakje

In tegenstelling tot een fruitsmoothie, bevat water met een smaakje (bijna) geen calorieën. Door alleen al een beetje munt, citroen of komkommer aan je water toe te voegen geef je smaak aan je water. Het hoeft trouwens niet per se plat water te zijn. Door bijvoorbeeld een schijfje ananas, frambozen of een stukje mango bij bruisend water te doen, voorkom je dat je naar de frisdrank grijpt.

alternatief-voor-water-2

IJsthee

En ook ijsthee kan wonderen doen op een warme dag. En dan natuurlijk niet de Ice Tea, maar zelfgemaakte, groene thee uit de koelkast. Groene thee zit bomvol antioxidanten en zorgt naast verkoeling, ook nog eens voor extra bescherming van je huid. Zet ‘s avonds een pot thee en laat deze gedurende de nacht afkoelen in de koelkast. De volgende ochtend is het alleen nog een kwestie van citroen, munt en eventueel een klein beetje honing toe te voegen en je bent de hele dag voorzien van verse ijsthee.

Kokoswater

Je kunt deze zomer eigenlijk niet gespot worden zonder kokoswater. Madonna, Demi Moore en Sienna Miller drinken er liters van per dag. Kokoswater wordt gemaakt van jonge kokosnoten en de verse variant bevat weinig suiker én weinig calorieen. Check wel even het etiket van jouw favoriete kokosdrankje, in sommige vind je toegevoegde suikers.

Furrow op Instagram