arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
5-redenen-om-zalm-te-eten-2

5 redenen om zalm te eten

5 redenen om zalm te eten

Het ligt natuurlijk voor de hand om het op de enorme hoeveelheid gezonde vetten te gooien, maar naast de omega 3-vetzuren zijn er zeker nog 5 redenen om zalm te eten.

1. Selenium

Alleen al vanwege de enorme hoeveelheid selenium zou je vanavond nog een zalm moeten serveren. En het is niet alleen de bescherming tegen vrije radicalen waardoor dit mineraal zo’n positief effect op je huid heeft. Heb je regelmatig last van een onrustige huid of zelfs in het geval van acne, dan is de ontstekingsremmende werking, al helemaal in combinatie met vitamine E, één van redenen om net iets vaker zalm te serveren.

2. Vitamine A

Het is waarschijnlijk de enorme focus op gezonde vetten, waardoor vitamine A in zalm vaak over het hoofd wordt gezien. Maar laat dit nu juist één van de allerbelangrijkste vitamines voor de huid zijn. Hij is verantwoordelijk voor de aanmaak van collageen en elastine, herstelt je huid, beschermt je tegen de zon en reguleert ondertussen ook nog eens je pigment en talgproductie.

Tip: Al kennisgemaakt met de nieuwe Clean Meal Salmon? Bestel hem hier.

5-redenen-om-zalm-te-eten-1

3. Tryptofaan

Slaap je slecht, ben je net iets te vaak chagrijnig of zit je gewoon niet zo lekker in je vel? Het is de tryptofaan in zalm die misschien wel uitkomst kan bieden. Dit aminozuur speelt namelijk een belangrijke rol in de aanmaak van serotine.

Serotine is van invloed op hoe je je voelt, maar zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je makkelijk in slaap komt. Helaas maakt je lichaam dit aminozuur niet zelf aan, en zit er niks anders op dan ervoor te zorgen dat je er door middel van voeding genoeg van binnenkrijgt. Zalm dus.

5-redenen-om-zalm-te-eten-3

4. Vitamine D

Waarschijnlijk denk je meteen aan de zon als het over vitamine D gaat, maar ook zalm zit er bomvol mee. En bij het eten van zalm is de kans op huidbeschadiging een stuk minder groot dan wanneer je onbeschermd gaat zonnen.

Behalve voor een mooie huid, zorgt deze vitamine ook nog eens voor extra energie. En ook als je je zomerse kleurtje extra lang wilt behouden, is het advies om dagelijks voor 10 microgram extra vitamine D te zorgen.

5. IJzer

Een bleke huid, al dan niet voorzien van een grijze gloed? Het ijzer in zalm zorgt ervoor dat je weer met een gezonde glans door het leven gaat. En ook niet geheel onbelangrijk: dit mineraal is belangrijk voor de omzetting van procollageen naar collageen.

Maar de invloed van zalm is niet alleen aan de buitenkant zichtbaar. Dit mineraal stimuleert de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen versneld worden afgevoerd.

Ben jij benieuwd naar de invloed van zalm op je huid? Clean Meals introduceert een nieuwe smaak: Salmon. 150 gram verse zalm met een klein beetje verse dille, 150 gram broccoli-wortel mix, eventueel aangevuld met 100 gram zilvervliesrijst. Clean Meals Salmon is vanaf 9,95 euro verkrijgbaar via de website van Clean Meals.

Furrow op Instagram