arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

10 tips om er jonger uit te zien

Soms word je wakker met een gezicht vol rimpels, grauwe teint en futloos haar. Zo’n dag dat je het liefst onder de dekens kruipt in de hoop dat het morgen allemaal weer meevalt. Een typische off-day. Helaas is het zo dat op zo’n dag je meestal niet terug je bed in kunt, maar dat er juist duizend dingen in je agenda staan. Met deze 10 tips om er jonger uit te zien, zie je er zelfs op een off-day nog steeds spectaculair uit:

10-tips-om-er-jonger-uit-te-zien

10. Sta rechtop

Je kan nog vaak genoeg krom lopen als je een oud omaatje bent. Zolang je nog geen rollator nodig hebt om je voort te bewegen, moet je zo veel mogelijk rechtop gaan staan. Buik in, billen naar achteren en zorg voor actieve schouders. Dit betekent dat je je schouders achter je oren brengt. Deze houding voorkomt trouwens ook de gevreesde bochel in de toekomst en maakt je ook nog eens optisch 2,5 kilo dunner.

9. Vermijd zwarte kleding

Bij een chagrijnige bui past zwarte kleding natuurlijk het beste, alleen maakt deze kleur je helaas wel ouder. Zwart is vaak nogal hard en zorgt bij de meeste mensen voor een bleke teint. Je krijgt automatisch meer kleur in je gezicht door kleding te dragen met een kleurtje. Pasteltinten, maar ook de fluoriserende kleuren die deze zomer enorm hip zijn, laten je jonger lijken. Kun je echt niet zonder je oude, vertrouwde zwarte shirt, combineer het dan met een felgekleurde sjaal.

10-tips-om-er-zo-jong-mogelijk-uit-te-zien-2

 

8. Draag een hippe (zonne)bril

Een zonnebril is niet alleen geweldig om je fronsrimpel of kraaienpootjes achter te verbergen, het geeft je vaak ook een jongere look. En dit geldt ook voor een gewone bril. Draag op een mindere dag juist een bril in plaats van lenzen. En als je op de leeftijd bent dat je een leesbril nodig hebt, hoef je heus niet dezelfde als je oma aan te schaffen. Er zijn genoeg coole brillen op de markt die je een jeugdige uitstraling geven.

 7. Laat een stuk van je schouder zien

Je schouders verouderen niet zo snel (lees: er bestaan geen schouderrimpels). Door een trui te dragen die je schouder bloot laat, krijg je een jongere look. Vind je dit allemaal net iets te ver gaan, kies dan voor een T-shirt dat je sleutelbeen laat zien. Ook op je sleutelbeen zijn namelijk geen rimpels te vinden en een stukje bloot kan je zomaar ineens sexy maken.

6. Zorg voor een goede bh

Eén van de meest gemaakte fouten: een te losse bh. Vooral als je grote borsten hebt, is de kans groot dat je borsten gaan hangen. Laaghangende borsten = bejaard, maar dat niet alleen, want een te losse bh zorgt er ook voor dat onflatteus rugvet beter zichtbaar is.

5. Draag corrigerend ondergoed

Als je toch bezig bent met je lingerie, kun je gelijk een corrigerend hemdje aantrekken. Corrigerend ondergoed is hot and happening tegenwoordig en het geheim van vele celebs. Je draagt het echt niet alleen na een zwangerschap of als je een feestje hebt, ook op een doordeweekse kantoordag biedt een corrigerend hemdje vaak uitkomst. Zo hoef je je niet te bekommeren om een eventueel buikje als je onderuitgezakt zit en heb je in ieder geval één zorg minder.

10-tips-om-er-jonger-uit-te-zien-8-1024x682

4. Rol je mouwen op

Door het dunste gedeelte van je armen te laten zien (van je elleboog tot aan je pols) lijk je in het algemeen optisch dunner. En met opgerolde mouwen wek je een actieve en energieke indruk. Scheelt zo 3 jaar.

10-tips-om-er-jonger-uit-te-zien-3-1024x1024

3. Verzorg je handen

Handen zijn sowieso een hot issue als je ouder wordt. Als iets gevoelig is voor aging, dan is het die plek van je lichaam wel (lees: pigmentvlekken, adertjes en rimpels). Mooie, natuurlijke, lange nagels zijn al moeilijk als je jong bent, maar helaas is het zo dat hoe ouder je wordt, hoe brozer je nagels zijn. Gebroken, gele nagels laten je een stuk ouder lijken dan je bent. Om het zekere voor het onzekere te nemen, ga wat vaker naar de manicure en zorg altijd voor mooie, korte, gelakte nagels. Op een off-day doet een goede handcrème vaak al wonderen. Door ze in te smeren, zorg je er meteen voor dat je handen glanzen en minder fijne lijntjes hebben.

2. Diamonds are a girls best friend

Altijd al een excuus nodig gehad om eens flink in te slaan bij Tiffany’s? Komen die rimpels toch nog eens van pas, want als je niet wilt dat iemand oog heeft voor jouw fijne lijntjes, zijn juwelen natuurlijk de oplossing. Een glinsterende diamant zorgt er namelijk voor dat helemaal niemand die extra rimpels en grauwe teint ziet. O ja, en als iets goed is voor je humeur dan is het shoppen wel.

10-tips-om-er-jonger-uit-te-zien-6-682x1024

1. Look stunning

Less is more, vooral op een off-day. Je krijgt rimpels zelfs met de beste camouflage nog niet weg, dus ga je niet ineens verbergen onder dikke lagen foundation. Dit maakt het vaak alleen maar erger. Toch is het wel belangrijk om iets van jezelf te maken en een beetje blush, mascara en lipgloss doen vaak al wonderen. Besteed daarnaast nog wat extra tijd aan je haar en niemand heeft door dat je een uur daarvoor nog niet toonbaar was.

Furrow op Instagram