arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
10-tekenen-dat-je-oud-wordt-3

10 tekenen dat je oud wordt

10 tekenen dat je oud wordt

Je weet dat je oud bent als je je halfjaarlijkse botoxinjectie niet zonder begeleiding van het bejaardentehuis mag halen. Maar op welke leeftijd ben je officieel oud? Met botox en fillers kun je een hoop doen en hierdoor bestaat zelfs de kans dat je niet eens in de spiegel meer kan zien hoe oud je daadwerkelijk bent. Toch zijn rimpels echt niet het enige signaal. De 10 tekenen dat je oud wordt:

10. Je krijgt steeds meer last van lichamelijke kwaaltjes

Naarmate je ouder wordt komen er ook andere lichamelijke kwaaltjes komen om de hoek kijken. Word jij de laatste tijd steeds vaker wakker met een stijf gevoel, of kreun je bij het bukken? Oud. Als je daarnaast ook steeds vaker praat over je lichamelijke kwaaltjes, is het hek al helemaal van de dam.

9. Je valt steeds moeilijker af

Zetten Sonja Bakker en Dr. Frank bij jouw geen zoden aan de dijk? Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het is om af te vallen. Vanaf 30 jaar daalt het metabolisme elke 10 jaar met 5 procent, dus het is niet zo gek dat je al aankomt als je alleen al naar een chocoladekoekje kijkt. Lukt het je maar niet om af te vallen en heb je eerder het gevoel dat je aankomt van de lucht? Het zo zomaar aan je leeftijd kunnen liggen.

10-tekenen-dat-je-oud-wordt-2

8. Bouwvakkers fluiten niet meer naar je

Kon je je vroeger mateloos ergeren aan het gefluit van bouwvakkers, nu blijft het zelfs stil als dagenlang op een bouwplaats loopt. Er komt een moment dat bouwvakkers gewoon doorgaan met hun werk en stoppen met fluiten als jij langsloopt. Als je geluk hebt kom je ergens op je route een bouwvakker tegen die op oudere vrouwen valt.

7. Je draagt het liefst makkelijke schoenen

Designerhakken zijn echt niet alleen weggelegd voor de jeugd. Behalve dat de kans klein is dat je je voor je dertigste überhaupt een paar Louboutins kunt veroorloven is de 48-jarige Sarah Jessica Parker niet voor niets het gezicht van Jimmy Choo’s. Draag jij het liefst makkelijke kleding en word je stiekem blij van sokken als Kerstcadeau? Oud.

6. Je vindt dat politieagenten, leerkrachten en doktoren er steeds jong uit gaan zien

Lijkt het alsof je omgeving ineens jonger wordt? Het zou zo maar eens aan jou kunnen liggen. Misschien is het je langzaam al opgevallen dat je vaker aangesproken wordt met ‘u’ of ‘mevrouw/meneer’. Misschien wordt het toch eens tijd om je eens in je pensioen te verdiepen. Het komt met rasse schreden dichterbij.

5. Je wordt loom van een glas wijn

Het fijne van boven de 16 jaar zijn, is dat je zonder toestemming van je ouders een fles wijn kunt kopen. Toch is het de wijn waar je aan kunt merken dat je oud wordt. Word je loom na een glas wijn en val je ’s avonds steeds vaker op de bank in slaap? Ook dan is de kans groot dat je een ‘jaartje ouder bent’. O, en als je het glaasje wijn steeds vaker verruilt voor een glas port of sherry, kun je jezelf officieel stokoud noemen.

4. Je zegt steeds vaker “toen ik jong was”

Leeftijd is maar een getal, maar toch geeft het precies aan hoe oud je echt bent. Hoe ouder je wordt, hoe groter de kans dat je praat over de goede, oude tijd. Ben jij opgegroeid in het tijdperk zonder mobiele telefoon, internet en in het ergste geval zelfs met zwart-wittelevisie? Dan is de kans groot dat je je zinnen steeds vaker begint met “toen ik nog jong was…” Botox kan een hoop verdoezelen, maar niet alles.

3. Je geeft meer geld uit aan verzorgingsproducten en antirimpelcrèmes

Was de blauwe pot van Nivea vroeger voldoende om je gezicht mee in te smeren, zodra de eerste fijne lijntjes en rimpeltjes zich hebben aangediend betreed je officieel de antirimpelwereld. Weet je tegenwoordig alles van anti-aging, serums en uplifting en ben je een expert op rimpelgebied? Ook dit is voor de buitenwereld vaak een teken dat je ‘op leeftijd bent‘.

10-tekenen-dat-je-oud-wordt

2. Je geeft de vogeltjes te eten.

De winter is een zware tijd voor mussen, merels en eendjes. Aangezien in ons koude kikkerlandje de zon zich bijna nooit laat zien, kunnen de eendjes wel wat extra voedsel gebruiken. Haal jij bij de bakker het oude brood op om het aan de eendjes te voeden en hang je in de tuin een bolletje vet voor de vogeltjes op? Misschien moet je als je de volgende keer bij het tuincentrum bent alvast wat geraniums meenemen.

1. Je houdt van puzzels en kruiswoordraadsels

Zodra je Sudoku verkiest boven Ruzzle op de iPhone en je steeds meer plezier krijgt in het oplossen van moeilijke kruiswoordraadsel, kun je jezelf officieel ‘oud’ noemen. Beleef je daarnaast ook nog lol aan een 1000-stukjes-puzzel dan heeft het echt geen zin meer om je fronsrimpel te laten behandelen. Straks loop je nog het risico dat je niet wordt toegelaten op de bridge-club.

In hoeveel punten herken jij jezelf?

 

Furrow op Instagram