arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Groene voeding voor een stevige huid

Groene voeding voor een stevige huid

Enorm cliché, maar daarom niet minder waar: een stevige huid komt ook van binnenuit. Dit groene eten moet je eten voor een elastische huid. Bye bye hamsterwangen!

Selderij

Celery juice is hét beautydrankje anno nu. Naast een enorme rits aan vitamines en mineralen, bevat bleekselderijsap een bijzondere, olieachtige stof NBP.
Deze geeft je stofwisseling een boost en gaat tegelijkertijd een opgeblazen gevoel tegen. Heel handig na een avond met te veel eten, te veel wijn en te veel suiker.
Tel daar nog eens de reinigende werking van bleekselderij bij op en je snapt dat na een glaasje bleekselderijsap je huid weer straalt als nooit tevoren.

Groene thee

Mocht je nog dorst hebben, dan kun je ook een kop groene thee zetten om je wangen een boost te geven.
Zeg je groene thee, dan zeg je polyfenol. Dit antioxidant gaat vrije radicalen tegen (de vijand!) en beschermt je tegen huidbeschadiging door de zon.
En dagelijks een kop groene thee zet je fibroblasten aan het werk, waardoor de hoeveelheid elastine in je huid toeneemt.

Met een kop groene thee van de Albert Heijn red je het alleen niet. De kwaliteit van de thee en de concentratie zijn essentieel. Tijdens het verteringsproces gaan er namelijk ook al een hoop antioxidanten verloren.

Let er vooral op dat het erom gaat dat je echte groene thee drinkt en geen aroma. In de meeste gevallen kun je dit terugvinden op de verpakking. Met de nadruk op 'in de meeste gevallen'.

Citroen/limoen

Sceptici beweren dat citroensap in de ochtend geen toegevoegde waarde heeft, maar als je bedenkt dat citroen een reinigende werking heeft, je spijsvertering verbetert, rijk is aan vitamine C, een opgeblazen gevoel vermindert én een enorme hoeveelheid antioxidanten bevat, is het bijna zonde om je dag niet met een glas citroensap te beginnen.

O ja, en de pectine in citroen vermindert je hongergevoel.

Boerenkool

Selderij mag dan boerenkool van z'n troon hebben gestoten, maar dat wil niet zeggen dat je deze groente dan maar links moet laten liggen. Integendeel, boerenkool heeft het allemaal.

Antioxidanten, ontstekingsremmende vitamines en mineralen, 45 flavonoïden en glucosinolaten die je huid een ongekende boost geven.
En de vezels zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, waardoor je langer verzadigd bent en minder last van energiedipjes hebt.

Geen zin in een groene smoothie of stamppot met boerenkool? Je kunt de crispy boerenkoolsalade met zoete aardappel prima gebruiken om de elasticiteit van je huid te verbeteren.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram