arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Groene pedicure

Groene pedicure

Geen synthetische kleur- en geurstoffen, vrij van parabenen, fair trade en 90% organic. De groene pedicure is goed voor je voeten en goed voor het milieu. Silke van der Laan, Indigo Cosmetics: "Deze organic pedicure is zo bijzonder, omdat de focus niet alleen ligt op het verzorgen van je voeten, maar er wordt ook rekening gehouden met de natuur."

Minerale olie

Geen minerale olie dus. "Minerale olie klinkt in eerste instantie natuurlijk, maar het zijn juist geraffineerde aardoliederivaten: niet-biologische, niet-levende stoffen. Oftewel: vloeibaar plastic."

Het gaat er hoofdzakelijk om dat de producten die gebruikt worden tijdens deze pedicure iets doen voor je huid, maar niet ten koste gaan van het milieu.

Met één pedicure maak je al je afvalscheiden van een hele week meteen weer ongedaan. "De meeste producten die gebruikt worden bij een pedicure bevatten paraffine (minerale olie). Hoe je het ook wendt of keert: met elke pedicure spoelt er een hoop moeilijk afbreekbaar plastic door de gootsteen."
Minerale olie is niet alleen slecht voor het milieu, het is ook slecht voor je huid. "Het sluit je niet alleen huid volledig af, er wordt ook niks meer opgenomen. Best zonde van alle ingrediënten die er in die verzorgende voetencrème zitten."
Een pedicure zonder minerale olie is lastig. "Lastig, maar niet onmogelijk."

100% biologisch afbreekbaar

100% biologisch afbreekbaar betekent dat je voeten worden gewassen met een natuurlijke zeep op basis van kombucha, dode huidcellen worden verwijderd met een ginger-lime scrub en je een voetmassage krijgt met een butter vol met grapefruitstamcellen. "Groene ingrediënten waarvan bewezen is dat ze ook daadwerkelijk iets voor je huid (voeten) doen. En dat in combinatie met de nieuwste technologiëen. Best of both worlds."

Vegan

Deze voetbehandeling is toevallig nog vegan ook. "Met de nadruk op toevallig, want daar ligt niet de focus op. Het gaat er hoofdzakelijk om dat de producten die gebruikt worden tijdens deze pedicure iets doen voor je huid, maar niet ten koste gaan van het milieu."

En minimaal 70% van de ingrediënten is van biologische teelt. "Toegegeven, bij de meeste organic huidverzorgingsproducten is dat meer, maar het gaat ook om kwaliteit. Nogmaals: er is heel bewust gekozen voor een combinatie van groene ingrediënten die je voeten verzorgen en de conditie van je huid verbeteren."

Een betere wereld begint bij deze groene pedicure. "Geen synthetische ingrediënten, alles fair trade en 100% biologisch afbreekbaar. Dat is uniek."

Wil je graag een groene pedicure boeken, dan kun je terecht bij Het Haartheater in Amsterdam. En wil je de producten thuis gebruiken, dan kun je deze daar ook kopen.

Furrow op Instagram