arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Groene koffie met antioxidanten

Groene koffie met antioxidanten

Een groene koffie, die eigenlijk geen koffie is, maar een thee. Klinkt waarschijnlijk niet echt aantrekkelijk, totdat je je realiseert dat diezelfde 'koffie' je huid beschermt tegen milieuvervuiling, zonbeschadiging voorkomt én je vetverbranding verhoogt.

Groene thee 2.0

Een biologische scrub, ecologische dagcrème en vegan shampoo, maar wil je echt groen bezig zijn, dan drink je ook je koffie groen.

Deze groene koffie dankt zijn indrukwekkende kleur aan matchapoeder, oftewel: groene thee 2.0.
Deze poederthee staat bekend om zijn antioxidatieve, antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen en bevat minimaal 10 keer zoveel antioxidanten als gewone groene thee.

Antioxidanten

En vanwege deze indrukwekkende hoeveelheid antioxidanten, wordt hij ook wel gezien als natuurlijk medicijn voor je huid. Met een beetje mazzel kan matcha zelfs de symptomen van couperose (roodheid) verminderen.

Cafeïne

Voor het geval je je zorgen maakt over je dagelijkse cafeïneshot: matcha bevat ook cafeïne, ongeveer een kwart van een kop koffie. En deze wordt geleidelijk afgegeven, waardoor je je waarschijnlijk nog langer opgewekt voelt.

Ingrediënten voor één kop groene koffie

 • ½ gram matchapoeder
 • 1 eetlepel heet water
 • 120 milliliter water
 • 120 milliliter amandel-/havermelk
 • 1 eetlepel honing

Benodigdheden:

 • Bamboewhisk

Recept groene koffie met antioxidanten

 1. Doe de matchapoeder in een schaaltje. Voeg hier een eetlepel warm water aan toe.
 2. Meng de matcha met behulp van de bamboewhisk tot een gladde pasta.
 3. Voeg vervolgens 120 milliliter water toe. Let op: het water voor deze groene koffie moet heet zijn, maar mag niet kokend heet zijn. Gebruik bij voorkeur water tussen de 70 en 80 graden, om te voorkomen dat de thee verbrandt.
 4. Klop het water en de matchapoeder met de bamboewhisk op, zodat er een schuimlaagje ontstaat.
 5. Klop de amandelmelk en voeg deze toe aan de matcha

Geniet van je groene koffie!


Furrow op Instagram