arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Aloe vera

Groen, groener, groenst: deze kamerplanten zijn goed voor je (huis)!

Je hoeft heus geen groene vingers te hebben, één keer per week een scheutje water is voldoende voor deze huidverbeterende planten.

Aloë vera

Aloë vera doet niet alleen wonderen voor je huid, deze plant brengt ook positieve energie in huis. Hij zuivert de lucht en 's nachts zorgt hij voor extra zuurstof in huis, waardoor jij beter slaapt. Zet een exemplaar in je slaapkamer en je weet zeker dat je (bijna) nooit meer met het verkeerde been uit bed stapt.

Moet het nog gezegd worden dat aloë vera verzachtend, herstellend en kalmerend werkt. Daarnaast is het gel van deze vetplant een goede vochtinbrenger en zorgt aloë vera ervoor dat het vochtniveau in je huid weer hersteld wordt.

De verzorging van deze vetplant is trouwens ook zo simpel als het maar kan: zon of geen zonlicht maakt niet zo veel uit en eens in de twee weken water is meer dan genoeg.

Lepelplant

In principe produceert elke kamerplant zuurstof, maar ze hebben niet allemaal dezelfde luchtzuiverende werking als de lepelplant. Deze plant neemt via zijn bladeren schadelijke stoffen op zoals koolmonoxide en formaldehyde om deze vervolgens in zijn wortel op te slaan en af te breken. Geen luchtreiniger meer nodig.

Bovendien is de lepelplant vanwege zijn prachtig witte bloemen ook een beauty om in huis te hebben. Hij verdient een centrale plek in huis, ideaal dus voor op je bureau of in de woonkamer.

Lavendel

Laat aloë vera en de lepelplant de lucht in huis maar zuiveren, lavendel neemt de onfrisse geuren voor zijn rekening. Vanwege zijn luchtverfrissende werking is het toilet, de badkamer en/of de keuken de ideale plek voor deze plant.

De geur van lavendel werkt trouwens ook rustgevend. De plant wordt daarom regelmatig gebruikt als natuurlijk kalmeringsmiddel; als hulp tegen depressie, om hoofdpijn te verlichten en slapeloosheid te voorkomen.

Zelfs als je niet zo zwaar in het leven staat, is het een goed idee om lavendel in huis te hebben: het binnenklimaat in je huis verbetert door deze plant, waardoor je je ineens een stuk prettiger voelt.

Basilicum

Door de geur alleen al waan je je meteen op een terras in Italië, aan een salade caprese en een glas rode wijn, maar de plant zelf werkt ook stressverlagend. Basilicum bevat namelijk veel linalool. Deze organische stof werkt rustgevend, waardoor je meteen beter in je vel zit.

Zie je het even niet meer zitten of heb je een belangrijke deadline waar je tegenaan hikt? Neem even pauze en ruik aan een aantal basilicumblaadjes.

Basilicum vraagt trouwens wel om groene vingers, hij is nogal veeleisend. Deze plant houdt namelijk van zon, maar weer niet te veel zon. En hij wil niet te veel water, maar wel regelmatig. En hij drinkt liefst ook nog van een schoteltje.


Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram