arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Glas water met citroen ongezond?

Glas water met citroen ongezond? (+ alternatieven)

Aangezien het welbekende glas water met citroen op de nuchtere maag telkens weer ter discussie staat (ongezond, slecht voor je maag, onzin), kun je je 's ochtends beter op andere drankjes storten.

Koffie

Rise and shine: een (sinterklaas)koffie is de perfecte drank om de dag mee te beginnen. Hij zorgt voor meer energie, versnelt de afvoer van gifstoffen en vermindert (maskeert) vermoeidheid. En zijn vochtafdrijvend werking is ook ideaal voor het verminderen van eventuele wallen.

Staat er een sportsessie in de planning? Met twee koppen koffie ben je in staat om langer en intensiever te sporten. Komt hij meteen je platte buik ten goede.

Overdaad schaadt, hou het daarom bij maximaal twee koppen koffie per dag. En moet het nog gezegd worden dat het niet de bedoeling is dat je slagroom, melk en/of suiker aan je koffie toevoegt?

IJskoud water

De citroen kan de deur uit, want het draait allemaal om ijsblokjes. Een ijskoud begin van de dag zorgt ervoor dat je alerter bent, maar ook je vermogen om informatie op te nemen is beter als je 's ochtends een glas ijs- en ijskoud water drinkt.

Ben & Jerry's of een Magnum hebben trouwens hetzelfde effect, maar als je je dag liever met wat minder calorieën begint, dan kies je voor een glas ijskoud water.
Doe je dit meerdere keren per dag, dus ook bij de lunch en het diner, dan vermindert niet alleen je behoefte aan zoet, maar omdat je lichaam meer energie nodig heeft om warm te blijven kun je tot wel 100 calorieën per dag extra verbranden.

(Groene, gember-, oolong-, detox-, kamille- en kurkumathee) thee

Ben je niet zo'n koffieleut of heb je het niet zo op kou, dan kan je je dag beginnen met een kop thee. Thee (gember-, oolong-, detox-, groene-, kamille- en kurkumathee hebben eigenlijk allemaal een positief effect op je lichaam en geest.

Groene thee stimuleert je vetverbranding, kurkuma werkt ontstekingsremmend, kamille vermindert stress en Oolong heeft een reinigende werking op je huid.

Ben je in een opstandige bui, dan kan je altijd nog een schijfje citroen aan je thee toevoegen...

Furrow op Instagram