arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
voordelen-eiwitrepen-3

Eiwitrepen kopen

Aangezien eiwitten de bouwstenen zijn voor elke cel in je lichaam, staan ze aan de basis van een mooie huid. Toch is het niet altijd even makkelijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Personal trainer Kay de Lange: “Een ontbijtkoek, Liga of een Sultana stop je waarschijnlijk een stuk sneller in je tas dan de redelijk onbekende eiwitreep. Toch is die net zo makkelijk mee te nemen en ook minstens net zo lekker.”

Altijd onderweg of te druk op kantoor om iets gezonds klaar te maken? Je kunt het vanaf nu niet meer als excuus gebruiken om niet toch je dagelijkse behoefte aan eiwitten te komen. Kay: “Het is makkelijker gezegd dan gedaan: om de 2-3 uur eten om een hongergevoel te voorkomen of dat je niet aan het eind van de dag gaat snaaien. Je hebt in het dagelijkse leven gewoon niet altijd tijd om van tevoren je eten klaar te maken. Als je een drukke baan hebt, of bijvoorbeeld vaak in de file staat, dan is een eiwitreep ideaal.” 

voordelen-eiwitrepen-1

Eiwitrepen afvallen

Eiwitten zijn niet alleen onmisbaar als het gaat om een mooie huid, maar ook als je wilt afvallen, is hij het ideale tussendoortje. Maar ondanks zijn hoge eiwitgehalte kun je een eiwitreep niet onbeperkt eten: “Een eiwitreep is gezond, maar vergeet niet dat zo’n eiwitreep vaak ook 200 of soms wel 300 calorieën bevat. En als je wilt afvallen, draait het allemaal om het creëren van een negatieve energiebalans.”

En daarin schuilt het grote gevaar van eiwitrepen. Kay: “Omhuld met witte of pure chocolade, karamel of met peanutbutter, behalve gezond en makkelijk om mee te nemen, zijn ze vooral ook heel erg lekker. Het is belangrijk om hem te gebruiken als vervanging in plaats van als toevoeging. “ 

En let op: je vindt ook suiker op de ingrediëntenlijst van jouw favoriete eiwitreep. “Gezond betekent niet per definitie dat je het onbeperkt kunt eten. Het is echt niet de bedoeling om de hele dag eiwitrepen te eten. Dan schiet het weer zijn doel voorbij. Het gaat uiteindelijk ook om een gevarieerd voedingspatroon.”

voordelen-eiwitrepen-2

Wil je echt gezond bezig zijn, dan gaat het om de juiste verhouding koolhydraten, vetten en eiwitten. “En natuurlijk ook voldoende vitamines en mineralen. Met behulp van een eiwitreep kan je ervoor zorgen dat het totale plaatje klopt.”

Eiwitrepen kopen online

Benieuwd naar het effect van eiwitrepen op jouw huid? En vooral welke smaak jij het lekkerst vindt? Je kunt eiwitrepen kopen via de website van Body & Fitshop.

Furrow op Instagram