arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
DIY masker met havermout tegen rosacea

Masker met havermout (tegen rosacea!)

Havermout met amandelmelk, havermoutpannenkoeken, overnight oats, havermoutrepen, havermoutmuffins en havermoutpap: je moet tegenwoordig bijna je best doen om iets te vinden waar géén havermout in zit. Maar in plaats van het in je mond te stoppen, kan je het ook op je gezicht smeren. En daar is dit DIY masker met havermout tegen rosacea het perfecte voorbeeld van.

Havermout

Dat havermout goed voor je huid is, is alom bekend. Het is zelfs zo dat havermout door de FDA officieel erkend is als 'skin protectant'. Vooral de kalmerende eigenschappen zijn indrukwekkend te noemen. Zo kan deze vezel verlichting geven bij waterpokken, huidirritatie (na vitamine A-zuurcrème) insectenbeten, eczeem, allergische reacties, een verbrande huid én bij rosacea.

In dit DIY masker is het trouwens niet alleen de havermout die ervoor zorgt dat de symptomen veroorzaakt door rosacea verminderen. Ook yoghurt, honing en appelciderazijn hebben een positieve invloed op je huid.

Ingrediënten DIY masker tegen rosacea

  • 1 eetlepel fijngemalen havermout
  • 1 eetlepel yoghurt (ongezoet!)
  • 1 eetlepel honing
  • optioneel: appelciderazijn

Zo maak je het DIY masker tegen rosacea:

  1. Doe alle ingrediënten in een schaal(tje) en roer deze goed door elkaar.
  2. Breng een ruime laag aan op je gezicht en laat deze minimaal 15 minuten zitten.
  3. Reinig je gezicht met lauwwarm water.


Furrow op Instagram