arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Don't DIY-behandelingen

Don't Do-it-Yourself-behandelingen

Er is niks mis mee om een scrub van koffie te maken tegen cellulite en een gezichtsmasker van banaan schijnt wonderen te doen voor de vochtbalans van je huid, maar botox, fillers en vampire facials moet je overlaten aan de professionals. Dat geldt trouwens voor al deze behandelingen.

Chemische peeling

eBay zou eBay niet zijn als je er geen potje trichloroacetic acid (TCA) zou kunnen scoren. Met een beetje goed zoeken ben je voor 13,00 dollar klaar. Het is niet alleen een stuk goedkoper, maar jij kent je huid natuurlijk het allerbeste, dus waarom zou je zelf geen chemische peeling kunnen doen?
Het antwoord hierop is vrij simpel: het risico op permanente huidbeschadiging aanzienlijk is. Een verbrande huid, littekens, pigmentvlekken en andere verkleuringen liggen op de loer.

Een chemische peeling vraagt om een uitgebreide voorbereiding van je huid en de behandeling zelf moet door een professional worden uitgevoerd. Don't try this at home.

Botox

De Do-It-Yourself Botox kit wordt geleverd met naalden, botulinetoxine en een kaart die precies aangeeft waar je de ‘Botox’ moet injecteren. Geen cosmetisch arts meer nodig.
De kit is trouwens ook voorzien van alcohol, dus over ontstekingen en infecties hoef je je ook geen zorgen te maken toch?

Aan elke cosmetische ingreep zitten risico's verboden, maar als je thuis zelf botox gaat injecteren is het helemaal vragen om problemen. Grote problemen. Moet het nog gezegd worden dat fillers ook niet geschikt zijn voor thuisgebruik?

Dermapen

Wat de schoonheidsspecialiste kan, kan jij ook, toch? Een dermapen kun je gemakkelijk online kopen en op YouTube wordt heel duidelijk uitgelegd hoe je hem thuis kan toepassen. Kind kan de was doen en het scheelt weer 100 euro per maand bij de schoonheidsspecialiste.

Het gebruik van de dermapen staat sowieso ter discussie, maar als je hem thuis gaat gebruiken zonder training of kennis van de huid, dan is het risico op infectie en huidbeschadiging wel heel groot.
Cosmetische behandelingen moeten worden uitgevoerd door een schoonheidsspecialiste, huidtherapeut of cosmetisch arts.

Misschien is de dermaroller nog wel het meest goede voorbeeld van een succesvolle behandeling die ten onder gegaan is aan zijn eigen succes. Meer weten? Lees dan dit artikel nog eens door: Het gevaar van de dermaroller voor thuis!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram