arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Verhelderend masker tegen donkere kringen

DIY: Verhelderend masker tegen donkere kringen

Goed en slecht nieuws: er zijn weinig maskers die in staat zijn om donkere kringen en wallen te verminderen. En nog meer slecht nieuws: met dit verhelderend masker tegen donkere kringen lukt het ook niet.
Donkere kringen worden veroorzaakt door een dunne huid, waarbij het doorschijnen van de bloedvaten verantwoordelijk is voor de verkleuring.

Kurkuma

Het goede nieuws is dat je ze wel minder kunt laten opvallen en laat dat nu juist datgene zijn wat dit verhelderende masker tegen donkere kringen doet. En om in het goede nieuws te blijven: dit DIY masker is goedkoop en zeer makkelijk te maken. Geen gedoe met moeilijke ingrediënten die nergens verkrijgbaar zijn, het enige wat je nodig hebt zijn twee eetlepels ananassap en een eetlepel kurkuma. Niks meer en niks minder.

Simpel, maar effectief. Kurkuma is in staat om de verkleuring onder je ogen te verminderen en ananas heeft een verhelderende effect op je huid.

Mocht je nog wat verhelderend masker overhebben, dan kun je de ingrediënten ook voor de rest van je gezicht gebruiken. Vanwege de antibacteriële eigenschappen worden zowel kurkuma als ananas steeds vaker gebruikt voor het egaliseren van je huid.
Opdrinken is trouwens ook een optie. Het sap van de ananas bevat grote hoeveelheden vitamine A, B1, B6, B11, D en foliumzuur die zorgen voor het verstevigen van je huid.
Daarnaast bevat ananas van zichzelf collageen. Do I need to say more?

Vlekken kurkuma

Ondanks dat het masker zo simpel is, wel een kleine waarschuwing vooraf: de vlekken van kurkuma zijn hardnekkig. Niet alleen op je kleding, maar ook op je huid. Laat dit verhelderend masker daarom niet al te lang zitten. Het advies voor een masker is vaak om het minimaal 15 tot 20 minuten te laten intrekken, maar wil je elk risico op gele vlekken onder je ogen vermijden dan is 10 minuten voldoende.

Furrow op Instagram