arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Natuurlijke scrub gezicht

DIY: Natuurlijke scrub voor je gezicht

Buikspieroefeningen: check (althans op papier). Pedicure: check. Benen harsen: check. Summerproof zijn is een tijdrovende bezigheid. Daarom is het zo fijn dat je deze natuurlijke scrub voor je gezicht binnen 1 minuut in elkaar geflanst hebt. En je er niet eens de deur voor uit hoeft. Behalve dan om de boodschappen te doen, maar moest je waarschijnlijk toch.

DIY natuurlijke scrub

Allemaal leuk en aardig die DIY gezichtsmaskers, maar als je uren in de keuken moet staan om ze klaar te maken én je daarnaast ook nog eens uren nodig hebt om de plakkerige honing van je gezicht te halen of de banaan weer uit je haar te spoelen, dan is een voorverpakte scrub of vliesmasker toch vaak net iets makkelijker. Dan maar met parabenen, sulfaten en kleurstoffen, toch?

Maar misschien moet je deze natuurlijke scrub voor je gezicht toch een kans geven. Hij bestaat maar uit twee ingrediënten die niet alleen heel goed zijn voor je huid, maar daarnaast ook uitblinken in gebruiksgemak.

Avocado-olie

Geen kleverige toestanden, want avocado-olie wordt vanwege zijn celstructuur vrij snel door je huid opgenomen waar hij de vetwaardes van je huid herstelt, maar dan zonder een vet laagje achter te laten.
En hetzelfde geldt voor havermout: dit natuurlijke ingrediënt kalmeert je huid en verlicht de symptomen van o.a. rosacea, maar laat zich ook vrij makkelijk weer verwijderen.

Ingrediënten natuurlijke scrub voor je gezicht

  • 2 eetlepels havermoutvlokken
  • 1 eetlepel avocado-olie

Zo maak je deze natuurlijke scrub voor je gezicht:

  1. Doe de havermoutvlokken en de avocado-olie in een schaaltje en roer deze goed door.
  2. Breng de natuurlijke scrub aan op je gezicht en masseer deze goed in.
  3. Laat de scrub nog 15 minuten inwerken.
  4. Reinig je gezicht met lauwwarm water.

Furrow op Instagram