arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
diy-masker-honing-ei

DIY maskers met yoghurt en honing

Een DIY masker voor elk huidtype

Op het hoogtepunt van de winter (lees: bleek, wallen en een trekkerige huid) is er niets lekkerders dan een gezichtsmasker. Je hoeft hiervoor trouwens niet helemaal de kou weer in, maar je kunt ook gewoon de producten gebruiken die je al in huis hebt liggen. Waarschijnlijk heb je vast een pak yoghurt in je koelkast staan en is er ook ergens een pot honing in je keukenkastje te vinden. Dat zijn namelijk de basisingrediënten van deze vier DIY gezichtsmaskers. Maar elk huidtype vraagt wel om een aparte aanpak.

DIY masker voor een vette huid

Een vette huid heeft bijvoorbeeld baat bij een DIY masker met ei. Neem een flinke eetlepel yoghurt, een theelepel honing en meng hier een ei doorheen. Goed roeren en daarna kun je je masker met je vingers (of een kwast) over je gezicht verdelen. Ongeveer vijftien minuten in laten trekken en daarna kun je het DIY eimasker met warm water afspoelen.

DIY masker tegen puistjes

Heb je naast een vette huid ook nog last van puistjes, dan is het misschien een idee om een banaan te gebruiken in je gezichtsmasker. Prak een halve banaan door een flinke eetlepel yoghurt en voeg er nog een theelepel honing aan toe. Zorg ervoor dat je de banaan goed fijn prakt, zodat je het mengsel goed over je gezicht kan verdelen. Ook voor dit masker geldt dat je het ongeveer een kwartier moet laten intrekken en daarna spoel je het af met lauwwarm water.

diy-yoghurt-honing

DIY masker voor de normale huid

Ben je gezegend met een normale huid, dan is een avocadomasker weer perfect. Je huid wordt hier heerlijk zacht van. Je kunt de avocado alleen als masker gebruiken, maar je kunt hem ook weer mengen met de yoghurt en honing.

Meer trek in chocolade? Dan biedt het DIY gezichtsmasker met cacaopoeder uitkomst. Je huid krijgt hier een heerlijke oppepper van. Verwarm een eetlepel honing au bain-marie (niet te warm) in een schaaltje, doe er een halve eetlepel yoghurt bij en een theelepel cacaopoeder. Goed mengen en op je gezicht aanbrengen. Even laten inwerken en goed afspoelen met lauwwarm water.

diy-masker-yoghurt-honing

DIY masker voor een droge huid

Een droge huid heeft eigenlijk al genoeg aan de combinatie yoghurt en honing. De honing (ongeveer een eetlepel) verwarm je kort au bain-marie. Doe er een halve eetlepel yoghurt bij en even goed roeren. Breng het DIY masker aan op je gezicht en laat het ongeveer 10 minuten inwerken. Vervolgens weer goed afspoelen en je gezicht voelt zacht en glad aan. Zo ben je in no time weer winterproof.

Wat is jouw favoriete DIY gezichtsmasker?

Furrow op Instagram