arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
DIY masker tegen een verbrande neus

DIY masker verbrande neus

Eigenlijk moet je met een verbrande neus niet te veel zelf gaan experimenteren, maar mocht je echt geen aftersun in heus hebben, dan kun je met aloë vera-gel en rozenwater je huid ook kalmeren.

Aloë vera

Een verbrande neus ligt al snel op de loer. Zelfs als je je regelmatig én goed hebt ingesmeerd, kan het zijn dat je huid na een zonnige dag toch warm en rood is.

Er is geen wetenschappelijke onderbouwing, maar aloë vera wordt gezien als één van de beste natuurlijke ingrediënten om een verbrande huid te koelen.
Het werkt verzachtend, herstellend en heeft een antibacteriële werking. Daarnaast zorgt aloë vera er meteen voor dat het vochtniveau in je huid weer hersteld wordt.

De gelstructuur is ook één van de redenen waarom aloë vera wordt gezien als natuurlijke aftersun. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een olie, crème of milk heeft een gel de eigenschap dat hij verdampt. Hierdoor krijgt je huid alle ruimte om de warmte vrij te laten.

Ingrediënten DIY masker tegen een verbrande neus

  • 2 eetlepels aloë vera-gel
  • 1 theelepel rozenwater
  • ½ komkommer

Hoe ga je te werk?

  1. Was de komkommer. Pureer de helft van de komkommer in een mixer.
  2. Doe de komkommer in een schaaltje en voeg 2 eetlepels aloë vera-gel toe. Roer de gel goed door de komkommer.
  3. Doe dan een theelepel rozenwater erbij.
  4. Breng het DIY masker aan op je neus en laat minimaal 15 minuten intrekken. De hoeveelheid is dusdanig, dat je hem ook nog op de rest van je gezicht kunt gebruiken.
  5. Reinig je neus (en gezicht) met lauwwarm water en dep je gezicht voorzichtig droog.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram