arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
DIY masker tegen ouderdomsvlekken

DIY masker tegen ouderdomsvlekken

Het blijft lastig om ouderdoms- of pigmentvlekken op je handen te voorkomen. En zelfs als je je handen altijd insmeert met een SPF is het nog de vraag of je het proces helemaal kunt tegenhouden. Minimaliseren dus, met dit DIY masker tegen ouderdomsvlekken.

De naam is niet helemaal terecht, want ook als je niet 'oud' bent, kunnen ouderdomsvlekken op je handen ontstaan. En niet alleen op je handen, eigenlijk alle delen van je lichaam die het meeste zon zien zijn er gevoelig voor: je gezicht, onderarmen en je decolleté. Altijd handschoenen dragen is een optie, maar je kunt ook citroen in de strijd gooien.

DIY masker tegen ouderdomsvlekken

Vanwege zijn exfoliërende en blekende effect wordt citroen al eeuwenlang gebruikt om pigment- en ouderdomsvlekken te verminderen. En vooral in combinatie met baking soda, die ook een oplichtende werking heeft, zorgt dit DIY masker er helemaal voor dat ouderdomsvlekken minder opvallen.

Het moet gezegd worden, onderschat de kracht van citroen niet. En dat is meteen het gevaar van dit ingrediënt: effectief is het wel, maar het zuur van een citroen tast de pH-waarde van je huid zodanig aan, dat je niet meer beschermd bent tegen o.a. vrije radicalen (zon!), waardoor al het werk van dit DIY masker tegen ouderdomsvlekken meteen teniet kan worden gedaan. Belangrijk dus om na afloop je handen te voorzien van een zonnebrandcrème.

Benodigheden DIY masker tegen ouderdomsvlekken:

  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels honing
  • 2 theelepels baking soda
  • optioneel: 1 eetlepel havermout

Hoe maak je een DIY masker tegen ouderdomsvlekken?

  1. Mix het citroensap met de honing en de baking soda.
  2. Smeer je handen ermee in en laat het minimaal 15 - 20 minuten intrekken.
  3. Spoel schoon met lauwwarm water.
  4. Verzorg je handen met een vochtinbrengende lotion en gebruik een zonnebrandcrème.

TIP: Voeg een eetlepel havermout toe aan het masker. De vezels zorgen ervoor dat de vochtbalans van je huid weer hersteld wordt én hebben een kalmerend effect.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram