arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
DIY masker tegen acne met tomaat

DIY masker tegen acne met tomaat

Het is alsof je saus voor over de spaghetti maakt, maar dan voor je gezicht. Dit DIY masker tegen acne bestaat namelijk uit tomaat.

Tomaat

Tomaat is één van de meest gegeten groenten ter wereld en dat is niet zonder reden. De antioxidant lycopeen is hier waarschijnlijk de boosdoener. Correctie: het wondermiddel.
Als je huidveroudering wilt tegengaan, dan kan je niet genoeg tomaten eten. Dit ingrediënt verstevigt je huid en zorgt ervoor dat je beter beschermd bent tegen o.a. vrije radicalen.

Maar ook een vette, onzuivere huid is gebaat bij een tomaat. Vanwege de aanwezige zuren, kun je tomaten uitstekend gebruiken als exfoliant, waardoor afvalstoffen in je huid versneld kunnen worden afgevoerd.

Minder verstoppingen = minder onzuiverheden

Een tomatenmasker doet meer dan alleen onzuiverheden tegengaan. Het schijnt zo te zijn dat bij regelmatig gebruik je poriën kleiner worden, mee-eters verminderen en de vochtbalans van je huid weer hersteld wordt. Check.

Ingrediënten DIY masker tegen acne met tomaat

  • 1 (rijpe) tomaat
  • 1 eetlepel havermout

Zo maak je het masker

  1. Pureer de tomaat en voeg hier de eetlepel havermout aan toe.
  2. Laat het geheel even staan, zodat het sap van de tomaat in de havermout kan trekken.
  3. Breng het DIY masker tegen acne aan op je (gereinigde) gezicht en laat het minimaal 15 minuten intrekken.
  4. Spoel af met lauwwarm water.

Furrow op Instagram