arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
DIY masker met rozenwater

DIY masker met rozenwater

Was alles in het leven maar zo simpel... Liv Tyler, Miranda Kerr en Eva Longoria zweren bij een DIY masker met rozenwater, dus waarom jij niet?

Rozenwater

Het destillaat van rozenblaadjes wordt al heel lang beschouwd als wondermiddel voor je huid, haar en lippen. Het kalmeert, hydrateert, egaliseert, reinigt, verzacht, verfrist en voedt je huid. En het feit dat rozenwater betaalbaar is én hemels ruikt, maakt het al helemaal geliefd.

Vanwege zijn antibacteriële eigenschappen, milde karakter en positieve uitwerking op je poriën is rozenwater perfect te gebruiken bij een (acne)gevoelige huid, maar eigenlijk heeft ook elk ander huidtype er baat bij.

3 ingrediënten

En met maar 3 ingrediënten is dit één van de makkelijkste DIY maskers om te maken. Mocht je het toch nog te veel gedoe vinden, dan kun je ook gewoon een scheut rozenwater in je bad te gooien. Nogmaals: was alles in het leven maar zo simpel.

Ingrediënten DIY masker met rozenwater

  • 2 eetlepels rozenwater
  • 1 eetlepel biologische yoghurt
  • 1 eetlepel Manuka-honing
  • optioneel: 10 rozenblaadjes

Bereidingswijze:

  1. Meng 2 eetlepels rozenwater, 1 eetlepel biologische yoghurt en een eetlepel Manuka-honing in een kommetje. Wil je graag verse rozenblaadjes gebruiken, start dan met het prakken van 10 rozenblaadjes en voeg dan de ingrediënten toe.
  2. Roer het masker met rozenwater goed door.
  3. Smeer het op je huid en laat het minimaal 15 minuten intrekken.
  4. Reinig je gezicht met lauwwarm water.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram