arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
diy-masker-met-rode-wijn-1

DIY masker met rode wijn

Dat rode wijn goed voor je is (mits niet met liters tegelijk) moge inmiddels wel duidelijk zijn, maar dat houdt niet in dat je het bij drinken alleen hoeft te houden. Toch zul je waarschijnlijk als fervent wijnliefhebber wel even over een drempel moeten stappen door dit DIY masker met rode wijn op je gezicht te smeren.

Resveratrol

Rode wijn zit vol met resveratrol, een polyfenol die voorkomt in de schil van rode druiven. Om te profiteren van de goede eigenschappen van deze antioxidant kun je hem natuurlijk opdrinken, maar je kunt het ook anders aanpakken door het rechtstreeks op je huid smeren. Je komt resveratrol dan ook steeds vaker tegen op de ingrediëntenlijst van (luxe!) huidverzorgingsproducten tegen.

Deze polyfenol heeft behalve een egaliserend effect ook een antibacteriële en ontstekingsremmende werking en is dus perfect als je last hebt van een onrustige huid. En zelfs in de wintermaanden nog steeds belangrijk: deze antioxidant beschermt je huid ook tegen de zon.

diy-masker-met-rode-wijn-2

Maar wil je niet al teveel geld uitgeven en toch verzekerd zijn van een stralende huid? Als je tenminste geen Château Cheval Blanc uit 1947 gebruikt, dan ben je met dit DIY masker met rode wijn een stuk goedkoper uit.

DIY masker met rode wijn

Het DIY masker met rode wijn is eenvoudig te maken en bestaat maar uit 3 ingrediënten: yoghurt, biologische honing en rode wijn. En ondanks dat je het masker meerdere malen per week zult moeten gebruiken voor een optimaal resultaat, kun je het helaas niet in grote hoeveelheden maken. De houdbaarheiddatum is namelijk zeer kort. Zelfs als je het masker in de koelkast bewaart (ook voor een verkoelend effect), is hij niet langer dan één dag houdbaar.

diy-masker-met-rode-wijn-3

Zo maak je dit wijnmasker: Mix twee eetlepels rode wijn, twee eetlepels yoghurt en twee eetlepels biologische honing in een kommetje en smeer er dan een dikke laag van op je gezicht. Laat hem minimaal een kwartier intrekken en spoel daarna af met lauw water.

Ben je geen fan van DIY maskers en drink je je resveratrol liever dan dat je het op je gezicht aanbrengt, combineer dan je glas rode wijn met een bakje frambozen, moerbeibessen of pinda’s. Hierin vind je namelijk ook grote hoeveelheden van deze polyfenol.

Furrow op Instagram