arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Granaatappelolie

DIY gezichtsmasker: Let it glow, let it glow, let it glow

Ongeacht je leeftijd is de tijd aangebroken dat je de natuur een handje moet helpen. Om je huid te wapenen tegen de koudere temperaturen (én de gure wind en regen) zijn antioxidanten nodig. En daar zit dit DIY gezichtsmasker met granaatappel vol mee. Let it glow, let it glow, let it glow!

Granaatappelolie

Zonder meteen het sap van de granaatappel uit te vlakken, is het vooral de granaatappelolie die wonderen doet voor je huid. Deze stimuleert de celvernieuwing én de productie van keratinocyten, de belangrijkste cellen van je buitenste huidlaag. Hierdoor ben je beter bestand tegen alle bovengenoemde weersomstandigheden die zo kenmerkend zijn voor de herfst.

Verder bevat granaatappelolie puncinezuur. Dit omega 5-vetzuur heeft herstellende en vochtinbrengende eigenschappen, die helpen om de hydratatie van je huid op peil te houden. Bovendien bevat het een natuurlijk gehalte aan vitamine C dat verhelderend werkt (ouderdoms- en pigmentvlekken) en de aanmaak van collageen en elastine bevordert.

DIY gezichtsmasker met granaatappel

Eigenlijk volstaat het om alleen granaatappelolie te gebruiken, maar als je er voor het exfoliërende gedeelte nog matcha aan toevoegt, dan wordt het glanzende effect van dit DIY masker met granaatappel nog groter.

Ingrediënten DIY masker met granaatappel

  • Eén eetlepel granaatappelolie (verkrijgbaar via Bol.com)
  • éen eetlepel matchapoeder

Zo maak je het gezichtsmasker:

  1. Meng de granaatappelolie met één eetlepel matcha en roer goed door.
  2. Breng het masker met granaatappel met ronddraaiende bewegingen aan op je gezicht en laat het minimaal 15 minuten inwerken.
  3. Spoel af met lauw water.

TIP: Het DIY gezichtsmasker met granaatappel is trouwens ook heel geschikt voor je hals en decolleté.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram