arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
DIY-gezichtsmasker voor een gevoelieg huid

DIY: Gezichtsmasker voor de gevoelige huid

Koffiedik bevat in verhouding veel stikstof, fosfor en kalium en dat zijn toevallig ook de belangrijkste bestanddelen van (kunst)mest voor de tuin, maar een gevoelige huid vaart er ook wel bij.
En het is misschien ietwat raar om 'mest' op je gezicht te smeren, maar koffie is niet alleen goed voor de plantjes, je huid fleurt er ook van op.

Gevoelige huid

Huis-tuin-en-keukenexperimenten en een gevoelige huid gaan meestal niet goed samen, maar dat geldt niet voor dit DIY gezichtsmasker met koffie. In tegendeel zelfs.
Koffie heeft namelijk dezelfde pH-waarde als je huid, waardoor hij (bijna) geen invloed heeft op je huidbarrière. En kalium heeft een vochtinbrengende werking, waar je gevoelige huid vaak ook extra behoefte aan heeft.

Vanwege zijn textuur kun je dit masker ook perfect gebruiken als scrub. Sowieso is koffie één van de beste exfoliërende ingrediënten: de grove textuur is ideaal om dode huidcellen mee te verwijderen en de cafeïne zorgt voor een verbetering van je bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen versneld worden afgevoerd.

Ingrediënten DIY gezichtsmasker voor een gevoelige huid

  • 1 eetlepel gemalen koffie
  • 3 eetlepels hydraterende lotion

Zo maak je het:

  1. Meng beide ingrediënten in een schaal.
  2. Smeer het DIY gezichtsmasker voor een gevoelige huid met ronddraaiende bewegingen op je gezicht.
  3. Laat het vervolgens 15 minuten intrekken.
  4. Spoel af met lauwwarm water.

Furrow op Instagram