arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
diy-scrub-tegen-cellulite-4

DIY cellulite scrub

DIY cellulite scrub

Nu de zon zich meer laat zien, maakt de spijkerbroek of legging ook steeds vaker plaats voor het (gevreesde) rokje. En daarmee wordt ook gelijk elk deukje zichtbaar voor de buitenwereld.

Natuurlijk ontkom je er niet aan om te sporten en ook een bindweefselmassage doet wonderen voor een eventueel aanwezige sinaasappelhuid. Maar hou je liever het heft in eigen hand, dan kun je ervoor kiezen om deze DIY cellulite scrub in de strijd te gooien.

DIY cellulite scrub

Het basisingrediënt van deze scrub is koffie. Cafeïne zorgt voor meer energie, vermindert vermoeidheid en versnelt de afvoer van gifstoffen. Niet voor niets staat cafeïne regelmatig op de ingredientenlijst van veel cosmeticaproducten. En vooral vanwege de vochtafdrijvende werking is hij ook zo populair in oogcrèmes.

diy-scrub-tegen-cellulite-3

En dan is er nog het stimulerende effect van cafeïne op je vet. Het is heus niet zo dat je van een kop koffie meteen afvalt, maar cafeïne in afslankproducten is gebaseerd op het feit dat cafeïne lipolyse kan stimuleren. Maar zoals bij alles draait het vooral om de concentratie. Maar daar hoef je je bij deze zelfgemaakte scrub tegen cellulite in ieder geval geen zorgen over te maken. De hoeveelheid koffie heb je namelijk (letterlijk!) zelf in de hand.

DIY scrub tegen cellulite

Cafeïne wordt in principe wel goed door je huid opgenomen, maar zoals met elke DIY kun je er natuurlijk geen wonderen van verwachten. En daarbij moet ook nog de opmerking gemaakt worden dat voor cafeïne geldt dat je er het meeste profijt van hebt door het op te drinken.

Maar: de aanhouder wint, want als je structureel cafeïne op je huid smeert kun je na verloop van tijd echt verwachten dat deukjes en putjes verminderen. Daarnaast werkt het ook nog eens kalmerend en is zelfs aangetoond dat het de kans op huidkanker kan verkleinen.

diy-scrub-tegen-cellulite-1

Het grote nadeel van koffie is dat het de huid ook uitdroogt en daarom zul je dit ingrediënt eigenlijk altijd moeten combineren met hydraterende ingrediënten. Ziedaar de olijfolie in deze DIY scrub tegen cellulite.

Ingrediënten DIY cellulite scrub

  • 80 gram gemalen koffie(bonen)
  • 40 gram bruine suiker
  • olijfolie

En terwijl de cafeïne voor de huidverstrakking zorgt, richt de bruine suiker zich op het verwijderen van dode huidcellen. En de olijfolie komt dan weer van pas voor de nodige hydratatie.

diy-scrub-tegen-cellulite-2

Zelf maken: scrub tegen cellulite

Het handigste is het om grote hoeveelheden van deze DIY scrub te maken (in een afsluitbare pot). Wil je echt van je deukjes en putjes verlost worden, dan zul je dagelijks moeten scrubben. Meng de (gemalen) koffie en de bruine suiker en voeg een flinke scheut olijfolie toe.

Ga niet te enthousiast van start met de olijfolie. Je kunt altijd nog meer olie toevoegen, maar zorg dat de scrub niet te nat wordt. Roer tot je een mooi mengsel hebt.

Zet de DIY scrub in de buurt van je douche, zodat je hem vaak kunt gebruiken. Masseer de koffiescrub met ronde bewegingen in op je cellulite en spoel goed af.

 

Furrow op Instagram