arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Chocopasta zonder toegevoegde suiker

Huidverstrakkende chocopasta zonder toegevoegde suikers

Suikervrije chocopasta maken is een uitdaging, aangezien in de meeste chocolade (zelfs in de 85% pure chocolade) suiker verborgen zit. Als je geen fan bent van zoet, dan kun je nog biologische rauwe cacaopoeder in de strijd gooien, maar hou er dan rekening mee dat de smaak van je chocopasta niet eens in de buurt komt van Nutella.
In deze chocopasta vind je dan ook een minimale hoeveelheid suiker, maar het huidverstakkende gedeelte van de cacao maakt een hoop goed.

Chocopasta zonder toegevoegde suikers

Eiwitten, magnesium, calcium, zink, ijzer en koper in cacao hebben namelijk allemaal een gunstig en liftend effect op je huid. Calcium stimuleert het uitrijpen van je huidcellen en zink is een belangrijk onderdeel van de aanmaak van elastine.

Misschien niet per se huidverstrakkend, maar de serotonine in chocolade zorgt dat je je gelukkig voelt. Echte schoonheid zit vanbinnen, toch?

Ingrediënten chocopasta zonder toegevoegde suiker

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 milliliter slagroom zonder suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zout
  • Optioneel: kaneel.

Recept chocopasta zonder toegevoegde suiker

  1. Doe de slagroom in een steelpannetje en verwarm hem op laag vuur. Let op: de slagroom hoeft niet te koken, maar hij moet warm genoeg zijn om de chocolade te laten smelten. Roer af en toe even door met een garde.
  2. Hak of breek de 100 gram pure chocolade in stukken. Zodra de melk warm genoeg is, voeg je de chocolade en het vanille-extarct toe. Laat het al roerend smelten.
  3. Doe de chocopasta zonder suiker in een schone pot. Laat hem eerst 15-20 minuten buiten de koelkast afkoelen.
  4. Plaats hem in de koelkast. Laat hem minimaal 4 uur afkoelen.
TIP: Chocopasta zonder toegevoegde suiker is niet lang houdbaar (maximaal 14 dagen), maar de vraag is of je dit überhaupt redt.

Furrow op Instagram