arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
DIY-aftersun-aloe-vera

Aftersun met aloë vera

Heb je geen aftersun in huis, maar wel net iets te lang in de zon gezeten? Dan zou je ook deze DIY Aftersun met aloë vera kunnen gebruiken.

Omdat het maar uit één ingrediënt bestaat, mag je het eigenlijk geen DIY noemen en je zou er eventueel nog kokosnootolie, vitamine E en/of etherische oliën aan toe kunnen voegen, maar waarom zou je het jezelf lastig maken als je niet meer nodig hebt dan het sap van een aloë vera-plant.

Aloë vera

Aloë vera is één van de meest effectieve natuurlijke ingrediënten om een verbrande huid te kalmeren. Het werkt verzachtend, herstellend en heeft een antibacteriële werking waardoor (brand)wonden sneller genezen.
Daarnaast is het een goede vochtinbrenger en zorgt aloë vera er meteen voor dat het vochtniveau in je huid weer hersteld wordt. Altijd handig na een zomerse dag als de zon zich weer eens van zijn sterkste (uitdrogende!) kant heeft laten zien.

Natuurlijke aftersun

Ook de gelstructuur is één van de redenen waarom aloë vera wordt gezien als natuurlijke aftersun. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een olie, crème of milk heeft een gel de eigenschap dat hij verdampt.
Hierdoor zorgt hij zonder toevoegingen (geen pepermunt, menthol of kalendula nodig) voor een verfrissend effect en geeft hij je huid de ruimte om de warmte vrij te laten.

Benodigheden DIY aftersun met aloë vera

  • aloë vera-plant
  • scherp mes
  • lepel

Zo maak je deze DIY Aftersun met aloë vera:

  1. Snij of breek het blad (zo dicht mogelijk bij de stam) af.
  2. Snij de punten en de puntige zijkanten van het blad.
  3. Snij het blad open en verwijder de slijmerige gel met behulp van een lepel.
  4. Breng de aloë vera-gel op je gezicht aan en laat hem minimaal 15 minuten intrekken. Langer mag ook!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram