arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
De slechte voeding voor je huid

De slechtste voeding voor je huid

Vanzelfsprekend geen patat, donuts of een milkshake, maar dit eten moet je ook echt vermijden als je zo lang mogelijk wilt genieten van een mooie, jonge huid. De slechtste voeding voor je huid.

Ontbijtkoek

'Gezonde tussendoortjes' zoals een Snelle Jelle, Liga en Sultana zijn stiekeme suikerbommetjes. Allesbehalve gezond en tegelijkertijd breekt suiker je collageen af.
Collageen houdt je huid jong en elastisch en als er te veel suikermoleculen aan je collageen gehecht zijn, kan je huid droger en slapper worden.

En die rijstwafels waarvan je dacht dat ze altijd zo gezond zijn? Niets is minder waar. De koolhydraten in rijstwafels worden omgezet in glucose, oftewel: suiker.

Melk

Melk is goed voor elk, maar niet voor je huid: toegevoegde groeihormonen die zelfs na de pasteurisatie biologisch actief blijven. Met als gevolg onderhuidse ontsteking en een verhoogde talgproductie.

Ook magere melk kan voor huidklachten zorgen. Deze bewerkte vorm is nog moeilijker om te verteren, waardoor de opname van essentiële voedingsstoffen belemmerd wordt.

Nog even terugkomend op die gezonde tussendoortjes: in veel gezonde tussendoortjes kom je ook vaak zuivel op de ingrediëntenlijst tegen.

Snoep

Over tussendoortjes gesproken: een dropje hier en een bakje chips daar. Zelfs als je niet dagelijks een reep Tony Chocolonely wegwerkt, snoep je ongemerkt meer dan je denkt. Heerlijk, maar niet voor je huid.

Ook hier is suiker weer de boosdoener. Een stijging van je bloedsuikerspiegel zorgt voor een verhoogde afscheiding van sebum (talg) in je huid. En je krijgt bovendien nog meer zin om te snoepen. En daarmee is de vicieuze cirkel ook meteen weer rond.

Gezonde alternatieven voor snoep zoals dadels en vijgen zorgen helaas ook voor hormonale schommelingen, die je instant terugziet in je huid.
Honger? Kies dan voor één van deze gezonde snacks voor je huid.

Agavesiroop

Siroop blijft siroop. Hoe 'gezond' het op papier ook mag zijn. Te veel fructose wordt door je lever omgezet in vet. En alsof dat niet erg genoeg is, breekt het ook nog eens meer collageen af dan suiker. Voor het geval je je afvraagt waar al die kraaienpootjes de laatste tijd toch vandaan komen.

Als je zondigt, doe het dan goed. Gewoon stroop dus.

Furrow op Instagram