arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
contouren-gezicht-1

Contouren gezicht verbeteren

Pompoen vanwege de enorme hoeveelheid vitamine A, broccoli blinkt weer uit in vitamine K en tomaat staat garant voor een dosis lycopeen. Dat gezond eten bijdraagt aan een mooie huid, dat wist je waarschijnlijk al, maar wist je ook dat je met eten bepaalde contouren van je gezicht kunt verbeteren? Toegegeven, je moet er waarschijnlijk bergen van eten.

Oesters voor mooie wangen

Ligt jouw focus op het creëren van mooie (bolle) wangen, dan zou je kunnen overwegen om voortaan alleen maar met oesters gespot te worden. Deze zeevruchten zitten bomvol zink en als je ze dan ook nog eens combineert met vitamine C dan zie je dat vooral terug in je wangen.

Zink en vitamine C zijn niet alleen goed voor je immuunsysteem, maar zorgen ook voor een stimulans in de productie van elastine. Oesters dus. Om vervolgens met mooie wangen door het leven te gaan.

Spinazie voor mooie jukbeenderen

Je kunt je jukbeenderen accentueren met fillers, maar je kunt ook bergen spinazie in de strijd gooien. In je smoothie, door je omelet of gewoon als basis van je salade: spinazie in welke vorm dan ook bevat niet alleen meer antioxidanten én minder caloriëen dan welke andere groente dan ook ter wereld, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat het vochtgehalte van je huid op peil blijft. Met mooie jukbeenderen tot gevolg.

contouren-gezicht-5

Broccoli voor een slappe hals

Vitamine A-zuurcrème is de basis, maar als je daarnaast ook nog eens elke dag broccoli eet, dan heb je kans dat jouw slappe hals tot het verleden behoort. Behalve dat broccoli zorgt dat de invloed van de zon op je huid minder groot is, bevat deze groente vitamine B, C en E: die allemaal bijdragen aan het verminderen van een slappe hals.

Mandarijnen voor een stralende huid 

Vanwege het ontstekingsremmende effect kun je niet genoeg mandarijnen eten als je last hebt van een onrustige huid. Maar ook voor de celdeling van je huid is het goed om wat vaker een mandarijn in je tas te stoppen voor onderweg.

Het is de vitamine A in dit oranje fruit die zorgt voor een jonge en frisse huid en vitamine C is dan weer verantwoordelijk voor je stralende teint en het soepel houden van je huid.

Kurkuma voor een egale huid

Ontstekingsremmend en verhelderend. En vanwege het verminderen van pigmentvlekken is dit kruid ook zo populair in Azië. Kurkuma kan ook helpen om je huid te herstellen en kleine littekens te verminderen. Met de kanttekening dat je er met een bloemkoolsoep met kurkuma niet bent. Je zult dan wel kilo’s van dit kruid naar binnen moet werken.

contouren-gezicht-3

Rode peper voor volle lippen

Voor volle lippen moet je even door de zure appel heen bijten. Oké, misschien is zuur niet helemaal het goede woord… Wil je volle lippen, probeer dan eens een combinatie van rode peper met paprikaolie. 

De pitjes van de rode peper stimuleren de doorbloeding van je lippen en zorgen zo niet alleen voor meer volume, maar ook voor meer kleur. No pain, no gain, maar wees alleen niet té enthousiast.

contouren-gezicht-2

Avocado voor een gezonde huid

En dan is er natuurlijk nog de avocado die niet kan ontbreken. De invloed van avocado op je huid is van onschatbare waarde. Je kan niet zonder de omega 9-vetten als het gaat om het verminderen van roodheid of een geïrriteerde huid. Maar ook voor de avocado geldt dat je er met ééntje niet bent.

Furrow op Instagram