arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Bleekselderijsap

Brrrr. Bleekselderijsap.

Na de havermout en boerenkooltrend, doet nu de celery juice z'n intrede. Hou je vast: dat betekent dat je vanaf nu elke ochtend 500 ml bleekselderijsap naar binnen zult moeten werken. Brrr.

Bleekselderij

Bleekselderij is al zo oud als de weg naar Rome. Correctie: veel ouder dan de weg naar Rome, aangezien deze groente als sinds 850 voor Christus wordt gebruikt voor medicinale doeleinden.

Veel gezonder dan bleekselderijsap wordt het niet. Mineralen zoals calcium, natrium, koper, magnesium, ijzer, zink en kalium, vetzuren en vitamine A, C, E, D, vitamine B6, vitamine B12 en vitamine K. Het bevat ook thiamine, riboflavine, foliumzuur en vezels. Check.

Deze combinatie van vitamines en mineralen heeft een hydraterende en ontgiftende werking op je huid. Bovendien zit er in bleekselderij een bijzondere, olieachtige stof genaamd NBP. Dit gaat een opgeblazen gevoel tegen en geeft meteen je stofwisseling een boost.

Bleekselderijsap

Gezond, maar tegelijkertijd ook behoorlijk vies. Lekker zal bleekselderijsap nooit worden, maar je kunt je celery juice wel opleuken door er appel en citroen aan toe te voegen.

Ingrediënten bleekselderijsap

  • 1 bos bleekserij
  • 1 groene appel
  • sap van een citroen
  • Optioneel: verse munt

Benodigdheden:

  • Blender/sapcentrifuge

Recept bleekselderijsap

  1. Was de bleekselderij en verwijder de bladeren, snij de appel in stukjes (schil niet verwijderen!) en doe deze in de blender.
  2. Voeg het sap van één citroen toe en blenden maar.
  3. Garneer je bleekselderijsap eventueel nog met wat extra verse munt.

Proost. En succes.

Furrow op Instagram