arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Kerstmis-proof

Binnen één week Kerstmis-proof

Stress! Van het versieren van de kerstboom, van de cadeaus en van organiseren van alle boodschappen. En dan wordt ook nog van je verwacht dat je over een week spic en span aan het kerstdiner zit. Appeltje, eitje. En kalkoen! Zo ben je binnen één week Kerstmis-proof.

Appel

‘An apple a day keeps the doctor away’. Tussen alle superfoods zou je bijna de doodgewone appel over het hoofd zien. Hij bevat vitamines, mineralen, is rijk aan vezels en huidbeschermende antioxidanten.
Vooral de aanwezigheid van quercetine is opvallend. Deze antioxidant beschermt je tegen vrije radicalen en vermindert oxidatieve stress, waardoor je stralend aan het kerstdiner zit.

Helaas doe je je huid geen plezier met een appelbeignet, maar drink de komende dagen wat vaker een antistress-smoothie.

Ei

Eieren zijn terug van weggeweest. Nadat ze een tijdlang zijn gekoppeld aan een verhoogd cholesterol, mag je tegenwoordig weer een gebakken, gekookt of gepocheerd ei op tafel zetten.

Eiwitten staan aan de basis van elke gezonde cel. Naast de vitamines A, B, C, D, E, K, omega 3-vetzuren en negen aminozuren, bevat een ei maar liefst twintig procent van de dagelijks aanbevolen inname van insuline en choline. Met als gevolg een gezonde huid die wel tegen een (wind)stootje kan.

Kalkoen

Zoals Kerstmis niet compleet is zonder kalkoen, is je huid dat ook niet. Vitamine B, B1 en B6 zorgen voor een verbeterde doorbloeding van je huid, glans en verminderen huidverslapping.

Eerlijk zullen we alles (ver)delen, degene met de meeste fijne lijntjes en rimpels, krijgt het grootste stuk kalkoen.

Keulen en Aken zijn ook niet in één dag gebouwd. Je kunt niet verwachten dat als je één dag extra aandacht aan je huid besteed hebt, dat alle problemen zijn opgelost.
Naast appels, eieren en kalkoen, is het verstandig om in aanloop naar de feestdagen een verzorgend masker te gebruiken en voldoende water te drinken.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram