arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
teunisbloemolie-1

Basiscursus: Teunisbloemolie

Teunisbloemolie huid

Je hebt vast wel eens gehoord van het gebruik van teunisbloemolie als het gaat om het bestrijden van menstruatie- of overgangsklachten. Maar wist je dat als je daar geen last van hebt (of een man bent!) dat het product sowieso goed is om te gebruiken? Bijvoorbeeld als je een droge huid een oppepper wilt geven, maar ook gewoon als je je huid mooi én jong wilt houden.

Als je gezond leeft dan zijn voedingssupplementen in principe niet echt nodig. Maar vaak heb je het net iets te druk om uitgebreid te koken en lasagne met groente op tafel te zetten of heb je gewoon geen zin om altijd maar gezond te eten. En dan bieden voedingssupplementen dus uitkomst. Ze geven je een boost in tijden dat het wat minder goed lukt om gezond te leven.

Teunisbloemolie kun je slikken als je je huid extra wilt ondersteunen. Hij is zowel goed voor een probleemhuid, als gewoon voor een gezonde huid. En wist je dat teunisbloemolie ook gewoon heel vaak als ingrediënt in verzorgingsproducten wordt gebruikt?

teunisbloemolie-2

Teunisbloemolie pms

De teunisbloem is een plant afkomstig uit Noord-Amerika. Al vroeg in de geschiedenis werd de bloem gebruikt voor diverse kwalen zoals astma, maag- en darmproblemen en dus ook voor menstruatieklachten. En niet voor niets: de teunisbloem is een geneeskrachtige plant en zit vol goede stoffen waaronder onverzadigde vetzuren, zoals gammalinoleenzuur (GLE).

Teunisbloemolie bij een droge huid, acne en allergie

Teunisbloemolie kun je ook heel goed gebruiken als je last hebt van ernstigere huidproblemen zoals acne. Het gammalinoleenzuur in teunisbloemolie wordt onder invloed van vitamine B3, B6 en C namelijk omgezet in prostaglandinen 1 en 3. Deze prostaglandinen zijn hormonen die zorgen dat je bloedvaten verwijd worden, waardoor voedingsstoffen beter worden vervoerd naar je huid. Hierdoor zal je droge huid weer volop van voedingsstoffen worden voorzien en herstellen. Maar de teunisbloemolie remt ook ontstekingsreacties, waardoor acne en allergische reacties sterk worden verminderd.

teunisbloemolie-3

Teunisbloemolie voor een mooie huid

Niet alleen werkt teunisbloemolie goed bij het herstellen van je huid, hij kan ook heel goed worden gebruikt om je huid gezond te houden. Hij verbetert de hydratatie, de elasticiteit én de stevigheid van de huid. Hierdoor blijft je huid mooi en gezond en ga je vroegtijdige huidveroudering tegen. Niet alleen je huid heeft er trouwens baat bij, ook je nagels en haar zien er vaak beter uit na gebruik van teunisbloemolie.

Furrow op Instagram