arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
basiscursus-kamille-5

Basiscursus: Kamille

Kamille

Na een lange dag hard werken of sowieso tijdens een stressvolle periode doet een kopje kamillethee natuurlijk wonderen. Maar naast dat het ontstressend en rustgevend werkt doet kamille nog veel meer. Het werkt namelijk ook ontstekingsremmend en ontsmettend en is daardoor erg geschikt om te gebruiken bij acne of om wondjes beter te laten genezen. Maar dan zul je het niet alleen bij thee moeten houden.

Kamille voor je huid

Kamille zit vol met etherische oliën, zuren en vitamines. De belangrijkste werkzame stof van deze etherische oliën is chamazuleen. Hieraan dankt bijvoorbeeld kamille zijn ontstekingsremmende werking.

Heb je last van puistjes of acne in je gezicht of ergens anders op je lichaam dan kun je kamille dus gebruiken om te voorkomen dat ze extra gaan ontsteken. De ontsmettende werking draagt er namelijk aan bij dat je huid wat rustiger wordt en bacteriën geen kans krijgen.

basiscursus-kamille-2

Behalve als thee is kamille er ook als zalf of in de vorm van druppels. Heb je last van een onrustige huid en geen tijd om elke dag 10 minuten bij de waterkoker te staan, kies dan voor druppels, doe een kleine hoeveelheid op een watje en dep hiermee een à twee keer per dag gezicht.

Stomen met kamille

Kamille is ook erg handig bij keelpijn, hoesten of als je verkouden bent. Heb je last van een forse verkoudheid en hoest je flink dan is stomen met kamille erg prettig. Het verzacht je keel, werkt ontspannend, maar reinigt tegelijkertijd je gezicht. Terwijl de warme stoom ervoor zorgt dat je poriën open gaan staan, kan de kamille ondertussen ook zijn werk doen. Door het stomen heb je niet alleen kans dat je versneld van je verkoudheid verlost bent, maar heb je ook zomaar kans dat aanwezige rode vlekjes op je huid als sneeuw voor de zon verdwijnen.

DIY-Kamillemasker

Natuurlijk kun je zelfs met ladingen kamille er nog niet voor zorgen dat je ineens van acne verlost bent, maar heb je last van een onrustige huid dan is een DIY-kamillemasker ook een optie.

Doe twee eetlepels kamillebloemen -grove stukken- in een koffiekopje met gekookt water en laat dit even staan. Vervolgens giet je het water weg en doe je er een eetlepel honing en een eetlepel kwark of yoghurt bij. Alles even goed mengen en klaar is je DIY kamillemasker.

Verdeel het over je gezicht en laat het kamillemasker minimaal 5 à 10 minuten zitten. De kamille zorgt voor een rustige en ontspannen huid, de honing werkt antibacterieel en herstellend en de yoghurt dan weer ontvettend en hydrateert de huid. Zorg dat je na het masker je gezicht goed reinigt en gebruik na afloop altijd een verzorgende dag- of nachtcrème.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram