arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
astaxanthine-1

Basiscursus: Astaxanthine

Astaxanthine huid

Niet gewoon een antioxidant, maar een ‘superantioxidant’: astaxanthine. Net als bètacaroteen (wortels), luteïne (paprika) en lycopeen (tomaat) is astaxanthine onderdeel van de zogenoemde carotenoïden (provitamine A). Maar als je dacht dat deze antioxidanten al goed voor je huid zijn, maak je dan maar op voor het effect van astaxanthine op je huid. En laat deze antioxidant nu volop vertegenwoordigd zijn in het Furrow Huidpakket.

Misschien ben je niet gelijk fan als je bedenkt dat astaxanthine wordt geproduceerd door plankton, gisten, bacteriën en schimmels, maar dat verandert vast zodra je weet dat hij bijvoorbeeld 100 keer (!) krachtiger is dan bijvoorbeeld vitamine E.

Astaxanthine

Astaxanthine mag dan vele malen sterker zijn, er zijn wel heel veel overeenkomsten met de andere carotenoïden. Zo zorgt hij ook voor een natuurlijke bescherming tegen uv-stralen en gaat hij oxidatieve stress tegen. Dat mag misschien onschuldig klinken, maar als je bedenkt dat deze veroudering door zuurstof bij fietsen voor roest zorgt, kun je nagaan welke uitwerking het op je huid heeft.

astaxanthine-2

Astaxanthine crème

En juist vanwege zijn krachtige bescherming tegen huidveroudering zou je verwachten dat er voortaan in elke crème astaxanthine op de ingrediëntenlijst staat, maar deze antioxidant heeft één nadeel: het is ook kleurstof. Zo danken flamingo’s en zalm hun typische roze kleur aan astaxanthine. En wil je er genoeg van in een crème stoppen, dan wordt deze dieprood (en je huid ook). Nogal onhandig in de praktijk. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat je hem beter kunt slikken, in plaats van smeren.

astaxanthine-4

Astaxanthine in vis

De hoogste concentratie astaxanthine vind je trouwens in de groene microalg, Haematococcus pluvialis, maar mocht je dit nu niet regelmatig op je menu hebben staan, dan kun je voor je dagelijkse dosis ook terecht bij zalm, garnalen, kreeft en krab.

Voor wie geen liefhebber is van vis, en trouwens ook voor wie dat wel is, astaxanthine heeft het meeste effect op je huid als je het tot je neemt in de vorm van supplementen. En dan bij voorkeur ook nog van een niet-verontreinigde micro-algenbron. En laat je die nu volop vinden in Krill visolie. (zie het Furrow Huidpakket).

De dagelijkse dosis astaxanthine is 2-4 mg en omdat deze antioxidant oplosbaar is in vet, slik je hem bij voorkeur ’s avonds bij het diner. Er moet nog bij vermeld worden dat het wel gaat om de combinatie met gezonde vetten, zoals bijvoorbeeld kokosolie of olijfolie.

Furrow supplementen

In samenwerking met deskundigen hebben Virtuoos en Furrow een huidpakket samengesteld specifiek voor vrouwen tussen de 25 en 55 jaar. Het Furrow-pakket bestaat uit drie voedingssupplementen, magnesium, visolie en natuurlijk kan een multivitamine ook niet ontbreken. Samen zorgen ze ervoor dat de conditie van je huid goed blijft en ondersteunen ze het herstel van je huid. Voor meer informatie over dit supplementenpakket kun je terecht op de website van Virtuoos.

 

Furrow op Instagram