arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Appelazijn huid

Appelazijn voor je huid?! En haar? En nagels?

Was alles in het leven maar zo simpel. En goedkoop. De mogelijkheden van appelazijn zijn eindeloos.

Gezicht

Op je gezicht is appelazijn op verschillende manieren inzetbaar. Als reiniger, als tonic en/of om pigmentvlekken tegen te gaan. De enige voorwaarde is dat je het altijd met water verdunt.

Meng één eetlepel azijn met een halve kop water en je goedkope gezichtsreiniger is een feit. En als je een vette huid hebt, is appelazijn ook ideaal om ontstekingen te verminderen. De appelzuur gaat verstopte poriën tegen en helpt (onderhuidse) ontstekingen te voorkomen.

Geen zorgen over de geur, deze is van tijdelijke aard. Je ruikt echt niet de hele dag naar salade.

Haar

Waarom zou je het gebruik van appelazijn alleen tot je gezicht beperken als je hoofdhuid er ook baat bij heeft?

Zodra je er 'vervelend' voor kan zetten, kan je appelazijn gebruiken om het tegen te gaan. Appelazijn biedt de helpende hand als het gaat om zweetoksels, een slechte adem en schimmelnagels.

Als je een gevoelige hoofdhuid hebt, dan ken je waarschijnlijk al de geijkte adviezen zoals niet te vaak je haar wassen, lauwwarm water gebruiken en geparfumeerde haarproducten vermijden. Appelazijn daarentegen.

Vanwege zijn exfoliërende eigenschappen kan je appelazijn goed gebruiken om opeengestapelde cellen te verwijderen en je hoofdhuid weer te kalmeren.
Ook al verdwijnt de geur van appelazijn na verloop van tijd, het blijft verstandig om je haar na afloop goed te wassen met een speciale shampoo voor de gevoelige hoofdhuid.

Hoofd, schouders, knie en teen

Zodra je er 'vervelend' voor kan zetten, kan je appelazijn gebruiken om het tegen te gaan. Appelazijn biedt de helpende hand als het gaat om zweetoksels, een slechte adem en schimmelnagels.

Sprenkel wat verdunde azijn op een wattenschijfje en wrijf het onder je oksels of over je voeten als je jezelf even op wilt frissen. Ook hiervoor geldt dat de geur van tijdelijke aard is.
En die slechte adem: spoel je mond met verdunde appelazijn en je ruikt weer naar bloemetjes. Of naar een frisse salade. Het is maar hoe je het bekijkt.

Furrow op Instagram