arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Natuurlijke middelen tegen couperose

5 x natuurlijke (wonder)middelen tegen couperose

De gesprongen bloedvaatjes krijg je er niet mee weg, maar deze 5 natuurlijke (wonder)middeltjes tegen couperose hebben wel een kalmerend effect en halen de roodheid uit je huid.

Toverhazelaar

Toverhazelaar, gemaakt van de bladeren en de schors van de Noord-Amerikaanse toverhazelaarstruik, staat bekend om zijn vaatvernauwende en desinfecterende eigenschappen.

Niet alleen bij couperose, maar ook bij spataderen en aambeien kan je toverhazelaar gebruiken om de symptomen te verminderen.

Er is toverhazelaarwater, toverhazelaarzalf, toverhazelaarolie, toverhazelaarpoeder en toverhazelaarlotion. Toch is niet elke vorm even gebruiksvriendelijk. In het geval van couperose wordt aangeraden om je heil te zoeken bij het toverhazelaarwater.

Lavendelolie

You'll love it, or you'll hate it: lavendel is een omstreden huidverzorgingsingrediënt, maar in het geval van couperose kan lavendelolie een verrassend (kalmerend) effect op je huid hebben.
De verzachtende en ontstekingsremmende eigenschappen van lavendelolie dringen diep door in je huid en kunnen zo bloedvaten minder zichtbaar maken.

Kies je het liever in een veiligere hoek, ga dan voor jojoba-olie. Deze olie heeft een zuiverende werking op je huid en kan voor wat rust in je leven zorgen.

Aloë vera

Aloë vera is één van de meest effectieve (natuurlijke) ingrediënten om je huid te kalmeren. Dit ingrediënt werkt verzachtend, herstellend en heeft een ontstekingsremmende werking.
En het is een uitstekende vochtinbrenger, waardoor de gel er meteen voor zorgt dat het vochtniveau in je huid weer hersteld wordt. Mocht dat nodig zijn...

Als couperose onderdeel is van rosacea en je hebt ook nog eens last van een onrustige huid, doe je er goed aan om regelmatig aloë vera te gebruiken. Door zijn antiseptische werking vermindert de ontsteking en krijgt je huid de gelegenheid om volledig tot rust te komen.

Kamille

Verwacht niet dat met een kop kamillethee alle symptomen van couperose verdwijnen, maar kamille kan zeker verlichting geven.
Kamille werkt ontstressend en rustgevend, maar zijn ontstekingsremmende en ontsmettende werking haalt de roodheid uit je huid.

Behalve kamillethee te drinken kan je ook kamillezalf of kamilleolie rechtstreeks op je gezicht aanbrengen.

Groene thee

Om in theesferen te blijven: vanwege zijn antioxidatieve, antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen kan groene thee ook de symptomen van couperose bestrijden. Vooral matcha-thee wordt gezien als een natuurlijke (wonder)middel tegen couperose.

Toch iets om in je achterhoofd te houden: 'natuurlijk' of 'plantaardig' betekent niet dat het veilig is. Zelfs een etherische olie kan voor irritatie zorgen.

Furrow op Instagram