arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
meer-chocolade-eten

5 redenen om (meer) chocolade te eten

Het is lekker, gezond én je wordt er vrolijk van. Voor het geval je nog niet overtuigd bent dat chocolade in je leven thuishoort, vind je hieronder nog 5 redenen om (meer!) chocolade te eten.

Humeur

(Vakantie)stress? Licht geïrriteerd? En misschien slaap je ook nog eens slecht? Pure chocolade is het antwoord op al je problemen. Cacao bevat namelijk grote hoeveelheden magnesium. Naast het feit dat je niet kan functioneren zonder magnesium, heeft dit 'wondermineraal' ook nog eens een ontspannende werking.

Daar komt bij dat de tryptofaan en fenylethylamine in chocolade de aanmaak van serotonine verhogen: een neurotransmitter die een positief effect heeft op je humeur, eetlust, slaap en pijnervaring.
Er zit dus niks anders op dan ervoor te zorgen dat je in elke ruimte van je huis voldoende chocolade paraat hebt staan.

Botten

Wil je het risico op botontkalking op latere leeftijd voorkomen dan is het juist nu belangrijk om elke dag voldoende calcium en vitamine D binnen te krijgen. En in plaats van een glas melk te drinken, kan je ook chocolade eten. 100 gram pure chocolade levert je namelijk 20 tot 40% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid calcium.

Just so you know: calcium stimuleert het uitrijpen van je huidcellen en zink is een belangrijk onderdeel voor de aanmaak van elastine.

Huid

Rode koontjes van geluk? Het enige wat je nodig hebt is een stuk chocolade. De flavanolen in cacao, zoals catechine en epicatechine, zijn verantwoordelijk voor een verhoogde bloedtoevoer naar je huid. Twee uur nadat je chocolade hebt gegeten, verdubbelt zelfs de hoeveelheid zuurstof die het bloed naar je huid vervoert.

Daarnaast heeft chocolade een ontstekingsremmende en zuiverende werking op de huid en als je elke dag driehonderd milligram cacaoflavanolen tot je neemt ben je ook beter beschermd tegen de zon. Nog een reden nodig om je niet meteen te vergrijpen aan Tony's Chocolonely Karamel Zeezout of de Popcorn Discodip?

Afvallen

Je hebt er (helaas) niet veel van nodig om te kunnen profiteren van de positieve eigenschappen van chocolade. Als je het houdt bij een klein stukje kan het je zelfs helpen om af te vallen.
Eén van de belangrijkste stoffen in chocolade is theobromine. Je kunt dit enigszins vergelijken met cafeïne. Theobromine werkt vochtafdrijvend, licht stimulerend en ontspant de spierweefsels van de luchtwegen. Hierdoor heb je niet alleen een beter uithoudingsvermogen in de sportschool, maar het helpt je ook om vetten af te breken.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram