arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Zonbeschermende tosti met geitenkaas en tomaat

Zonbeschermende tosti met geitenkaas en tomaat

Nu de lente voor de deur staat, is de tijd aangebroken om je (maximaal) te beschermen tegen de zon. En daar is deze tosti met geitenkaas en tomaat ideaal voor.

Natuurlijke zonnebrandcrème

Dat tomaat wordt gezien als de beste natuurlijke zonnebrandcrème, wist je waarschijnlijk al. Dagelijks één blikje tomatenpuree (55 gram) zorgt er na drie maanden voor dat je tot wel 35% beter bent beschermd tegen de zon. Mits je hem combineert met vet.

De huidverjongende antioxidant lycopeen wordt beter opgenomen als je hem aanlengt met olijfolie of roomboter. Of met (geiten)kaas.
De toevoeging van een beetje vet zorgt voor een nog betere opnamecapaciteit. Lycopeen is immers een vetoplosbare antioxidant.

It's all in the name: vooral zongedroogde tomaten bevatten in verhouding veel lycopeen.

Ingrediënten zonbeschermende tosti met geitenkaas en tomaat (2 personen)

  • 50 gram (zachte) geitenkaas
  • 15 gram ongebrande pecannoten
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 4 sneetjes speltbrood
  • optioneel: roomboter

Recept zonbeschermende tosti met geitenkaas en tomaat (2 personen)

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Verkruimel de geitenkaas, snij de zongedroogde tomaten klein en hak de pecannoten grof.
  3. Besmeer 2 sneden speltbrood met roomboter, en beleg deze met de geitenkaas, pecannoten en zongedroogde tomaten.
  4. Leg de andere sneetjes speltbrood erbovenop en bak de zonbeschermende tosti's in ongeveer 12 minuten in het midden van de oven.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram