arrowcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Zonbeschermende gazpacho

Zonbeschermende gazpacho

Als je dorst hebt, zul je waarschijnlijk niet zo snel aan soep denken, maar gazpacho kan op een zomerse dag behalve dorstlessend, ook heel verkoelend zijn. En goed voor je huid.

Tomaten

Meer tomaten eten is een goed idee voor je gezondheid, je figuur én je huid. Tomaten bevatten weinig calorieën, zitten boordevol antioxidanten en onverteerbare koolhydraten (vezels) waardoor je sneller een verzadigd gevoel hebt.
En met de enorme hoeveelheid antioxidanten in deze gazpacho ben je ook nog eens huidverstevigend bezig.

Ingrediënten zonbeschermende gazpacho:

  • 750 gram verse romatomaten
  • 1 komkommer
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • optioneel: peper & zout

Recept zonbeschermende gazpacho

  1. Schil de komkommer en snij hem in kleine stukjes. Doe ¾ in een grote kom, maar hou 14 apart voor de garnering. Doe hetzelfde met de zoete puntpaprika.
  2. Snij de tomaten, de ui en de knoflookteentjes klein en voeg deze toe aan de grote kom.
  3. Voeg ook nog het blikje tomatenpuree, het sap van de limoen en de olijfolie toe.
  4. Voeg er 400 milliliter water bij en naar smaak peper en zout.
  5. Mix tot een gladde substantie.
  6. Laat de zonbeschermende gazpacho minimaal één uur in de koelkast staan.
  7. Garneer met de apart gehouden paprika en komkommer.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram